Klein verlies Arnhemia bij Spero

18 november 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemia had in de vierde klasse F bij titelkandidaat Spero bijna een puntje meegenomen. De ploeg van Pierre van den Berg verloor in Elst met 2-1. Eldenia verspeelde door een gelijkspel bij SDOO (1-1) de koppositie weer aan Spero.

VIERDE KLASSE F
Spero – Arnhemia 2-1 (1-0)

Arnhemia had zijn zaakjes bij Spero verdedigend, onder aanvoering van de voortreffelijke doelman Ferdinand Klotz, prima voor elkaar. Ook het middenveld was, zeker in de eerste helft, grotendeels in handen van de gasten.
De thuisploeg speelde voor een kampioenskandidaat behoudend en loerde op een foutje bij de tegenstander om in de counter toe te slaan. Arnhemia werd verrast door die tactiek van de thuisploeg en moest dus zelf het spel maken. Nadat Arnhemia een aantal kleine mogelijkheden onbenut had gelaten, was het in de 22e minuut toch Spero, dat een fout in de opbouw van Arnhemia afstrafte: 1-0. Kort voor de pauze onderscheidde Arnhemia-doelman Klotz zich door een uitstekende redding bij een vrije trap.
Net na de rust kon Mohammed Edan een kopbal net niet voldoende kracht meegeven, waardoor de verdiende gelijkmaker uitbleef. In de 53e minuut kwam Spero op 2-0, maar in de ogen van Arnhemia zat aan die treffer een flinke buitenspellucht.
Arnhemia gaf zich echter niet gewonnen en nam het initiatief. Aanvoerder Robbie Bouwmeister zag een schot net voorlangs gaan. In de 62e minuut scoorde Arnhemia toch tegen. Fathi Alkan schatte een pass op de juiste waarde in en liftte de bal over de doelman van Spero.
De scheidsrechter had zijn handen vol aan de wedstrijd en stuurde van beide ploegen nog een speler met tweemaal geel uit het veld. Rewan Hamdaziz (Arnhemia) en Ahuluheluw (Spero) waren de klos.

SDOO – Eldenia 1-1 (1-1)
Eldenia begon als koploper aan het duel in Heteren, maar maakte dat niet waar. De ploeg van trainer Berry Heijse nam door Bennie Gerrits nog wel een voorsprong, maar die werd al in de eerste helft door SDOO weggegwerkt. Ook in de tweede helft kon Eldenia nauwelijks een gaatje vinden in de Heterense defensie. Voor SDOO, dat in de eerste 10 wedstrijden al 40 treffers incasseerde, bleef het zondag bij één tegendoelpunt.Door het gelijkspel moest Eldenia de koppositie afstaan aan Spero. De ploeg uit Elst heeft een punt voorsprong.

Uitslagen vierde klasse F
Spero – Arnhemia                 2-1
Fortissimo – OVC’85             2-3
MASV – HAVO                       3-6
Driel – Angeren                    afg
OSC – FC Jeugd                    1-4
SDOO – Eldenia                    1-1