Klap MASV: 5 punten in mindering

29 september 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De tuchtcommissie van de KNVB heeft MASV vijf punten in mindering gebracht. De Arnhemse club kreeg die straf naar aanleiding van het gestaakte duel in de vierde klasse F tegen Spero op zondag 16 september.

De uchtcommissie achtte bewezen dat MASV schuldig is aan het staken van de wedstrijd in Elst. Arbiter M. van Hoogstraaten uit Groesbeek staakte de wedstrijd na 20 minuten, nadat hij speler Dennis Jonathans met een tweede gele kaart van het veld had gestuurd. De aanvoerder van MASV zou de scheidsrtechter hebben uitgelachen, waarna de spelers van MASV verhaal gingen halen bij de arbiter.
“Maar niemand heeft hem toen aangeraakt”, vertelde trainer Jan van der Wouw direct na afloop. “Ik ben toen naar de scheidsrechter gelopen en heb hem om tekst en uitleg gevraagd. Hij vond dat Dennis hem had uitgelachen. Nou, dat kan en dat is zijn beslissing. Ik heb hem toen gevraagd mij even de tijd te geven om met de jongens te praten en de gemoerden te bedaren. Terwijl ik met de jongens stond te praten, floot hij een keer, liep langs ons op en zei: ‘Wedstrijd gestaakt’.”
Bestuurders van Spero en MASV probeerden de arbiter nog op andere gedachten te brengen en na een ‘afkoelingsperiode’ de wedstrijd te hervatten. De arbiter bleef echter bij zijn eerder genomen beslissing.
Trainer Jan van der Wouw reageerde ontgoocheld. “Dit had ik niet verwacht. Maar je kunt je er heel druk over maken, maar ik denk dat je het ook in beroep niet redt. Maar het stoort me nog het meest dat wij met een nieuwe groep bezig zijn en die jongens niets met het verleden te maken hebben. Er zitten maar twee jongens in van vorig jaar.”
Van der Wouw zegt ook heldere afspraken met zijn spelers te hebben. “Gaat iemand over de schreef, dan valt hij buiten de selectie. Daar is iedereen mee akkoord gegaan. Voor dit geval straf je een ploeg ook niet met vijf punten in mindering. Er is niets gebeurd.”
Door de vijf punten in mindering staat MASV na 4 wedstrijden nu met -2 op de laatste plaats. Behalve de vijf punten in mindering kreeg MASV ook nog een geldboete van 200 euro. Het bestuur van MASV heeft nog geen beslissing genomen of het tegen de straf in beroep gaat. De wedstrijd Spero – MASV wordt waarschijnlijk op zondag 21 oktober (inhaaldag) uitgespeeld. De stand was nog 0-0.
MASV speelt zondag om 14.00 uur thuis tegen Driel.