Keisuke Honda tekent bij Vitesse

6 november 2019 | Van onze AS-redactie

Vitesse heeft Keisuke Honda vastgelegd. De 33-jarige Japanner heeft een contract getekend tot het einde van het seizoen. Honda, die in Nederland eerder uitkwam voor VVV Venlo, stond afgelopen seizoen onder contract bij het Australische Melbourne Victory.

Honda is voor trainer Leonid Slutsky van Vitesse geen onbekende. Na zijn vertrek uit Venlo, in 2010, speelde de Japanse international voor CSKA Moskou en was Slutsky zijn trainer. Na een prima periode in Rusland speelde Honda van 2014 tot 2017 bij AC Milan. Daarna verkaste hij naar het Mexicaanse CF Pachuca.

Keisuke Honda

Bij Vitesse is de middenvelder meer dan welkom. Door de blessure van Oussame Tannane kan de Arnhemse eredivisionist versterking gebruiken. Bovendien zijn ook Hilary Gong en Charly Musonda door zware knieblessures de rest van de competitie niet meer inzetbaar.

Honda, die ook nog bondscoach is van Cambodja en die functie blijft vervullen, hoopt na de interlandperiode aan te sluiten bij Vitesse.

Op de clubwebsite van Vitesse laat technisch directeur Mo Allach, die Honda in zijn periode bij VVV naar Venlo haalde, verheugd te zijn met de komst van de Japanse international. ‘Ik ben blij dat we op deze manier en ook nog voor de winterstop de diverse blessures kunnen opvangen. De carrière van Keisuke spreekt voor zich. Hopelijk laat hij opnieuw zijn kwaliteiten zien in de eredivisie.”