Kees van Wonderen verricht loting Arnhem Cup in sportcafé bij Arnhemse Boys

5 november 2019 | Van onze AS-redactie

Kees van Wonderen, oud-voetballer van Feyenoord en de huidige assistent van bondscoach Ronald Koeman, verricht vrijdagavond (8 november) de loting van het 51e toernooi om de Arnhem Cup. Die loting vindt plaats tijdens een sportcafé, georganiseerd door de scheidsrechtersvereniging Arnhem en omstreken in samenwerking met ArnhemSports.nl, in het clubhuis van Arnhemse Boys op sportcomplex de Schuytgraaf. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is gratis.

Sander van Roekel, assistent-scheidsrechter hij het team van arbiter Bjorn Kuipers, en Tim Arends, fysiektrainer van Vitesse, zijn de twee andere gasten in het sportcafé.

Ben van der Horst

Inmiddels hebben zich 18 ploegen aangemeld voor het toernooi om de Arnhem Cup. “Alle Arnhemse ploegen, op AZ 2000 na, doen mee aan het toernooi”, vertelt Ben van der Horst, die met Rob Heise de toernooileiding vormt. “Ook VVO, dat heel lang niet heeft meegedaan, is van de partij. Mogelijk melden zich nog een paar clubs aan.”

De opzet van het toernooi is enigszins gewijzigd. Van der Horst. ” De eerste en tweede ronde worden nog in 2019 gespeeld. Voor de tweede ronde is er wel een uitloopmogelijkheid naar januari 2010. In maart beginnen we dan met de kwartfinales. Op deze manier houden we zoveel mogelijk rekening met de competitiebelangen van de clubs.”

In de leiding van de Arnhem Cup heeft ook een wijziging plaatsgevonden. Adrie van der Beek heeft de administratieve taken overgenomen van Marjo Kraayvanger, die zich afgelopen zomer op het Italiaanse eiland Sardinië heeft gevestigd. Van der Beek is ook secretaris van De Paasberg, arbiter in het amateurvoetbal en elftalleider bij Vitesse onder 17.

Deelnemende ploegen (voorlopig):
Arnhemse Boys, Arnhemia, Eldenia, Elsweide, Eendracht, SML, VDZ, MASV, De Paasberg, RKHVV, SC Rheden, Veluwezoom, Jonge Kracht, VVO, Westervoort, ESA, AVW ’66, DVOV.

Geplande speeldata Arnhem Cup
Eerste ronde: 19 november 2019
Tweede ronde: 17 december 2019 met uitloopmogelijkheid naar januari 2019
Kwartfinales: 10, 12, 24 en 26 maart 2020
Halve finales: 14 en 16 april 2020
Finale: 7 juni 2020

RKHVV viert de overwinning in de finale van de Arnhem Cup 2019 na een 5-1 zege op Eldenia. (Foto: Nico Kooij)