Kater voor Vitesse na gelijkspel

26 oktober 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Vitesse heeft zaterdag duur puntenverlies geleden. Een blunder van doelman Piet Velthuizen kostte de Arnhemse ploeg vlak voor tijd de overwinning op NAC: 2-2. Marko Vejinovic scoorde beide Arnhemse treffers.

NAC was duidelijk niet naar Arnhem gekomen om er in Gelredome een leuke wedstrijd van te maken. Vitesse viel aan en de Bredase ploeg wachtte, met elf man op eigen helft, de thuisploeg op.
Vitesse begon stormachtig, maar doelman Jelle ten Rouwelaar van NAC reageerde attent op enkele schoten. De eerste grote kans was in de 12e minuut voor NAC. Na een uitbraak verscheen Kingsley Boateng vrij voor Velthuizen, maar de Arnhemse doelman redde.
Het oppermachtige Vitesse had een strafschop nodig om op voorsprong te komen. Denys Oliinyk werd volgens arbiter Makkelie vastgehouden, waarna Marko Vejinovic vanaf de stip feilloos raak schoot: 1-0.

Op slag van rust had Dauda, die bijna geen enkel persoonlijk duel won, de 2-0 op zijn schoen, maar de spits van Vitesse slaagde er niet in de bal vanaf twintig centimer in het lege doel te schuiven. Kort daarvoor was Vitesse ontsnapt aan de gelijkmaker toen Erik Falkenburg een strafschop over het Arnhemse doel schoot.
Na de pauze werd het spel van Vitesse slordiger. Balverlies op het Arnhemse middenveld leidde zelfs de gelijkmaker van NAC in. Doelman Piet Velthuizen redde in eerste instantie nog op de inzet van Boateng, maar was kansloos op de rebound van Adnane Tighadouini: 1-1.
Tien minuten voor einde leek Vitesse de zege toch te pakken. Marko Vejinovic krulde de bal uit een vrije trap met de precisie van een kruisraket in de bovenhoek: 2-1.
Na de vreugde-explosie over deze treffer volgde de kater. Vier minuten voor tijd verkeek Velthuizen zich volledig op een vrije trap van Tighadouini: 2-2.
Vejinovic verscheen in blessuretijd na een fraaie individuele actie nog vrij voor Ten Rouwelaar, maar schoot naast. Omdat ook Daudo vlak voor rust had verzuimd 2-0 te scoren en daarmee het duel tegen het armoedige NAC zeker had beslist, kreeg alleen Velthuizen de hoon van het Arnhemse publiek over zich heen.

* Foto homepage: Doelman Piet Velthuizen verkijkt zich op een vrije trap van de niet zichtbare Adanane Tighadouini, die voor de late gelijkmaker zorgt.

* Alle foto ‘s zijn van Wil Kuijpers Fotografie

 
Davy Pröpper in actie tegen NAC.


Marko Vejinovic is blij na zijn prachtige vrije trap, die Vitesse met 2-1 aan de leiding brengt.