Kan SML tegen RKHVV stunten in halve finale van Arnhem Cup?

14 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Hoofdklasser RKHVV en derdeklasser SML staan dinsdagavond (14 mei) op het terrein van Eendracht tegenover elkaar in de eerste halve finale van het toernooi om de Arnhem Cup. Beide ploegen kenden afgelopen zondag een slecht generale. RKHVV, al gedegradeerd uit de hoofdklasse A, verloor in Beverwijk met 2-1 van DEM. SML ging thuis in 3C onderuit tegen Grol: 1-3.

Voor SML kwam de nederlaag tegen Grol hard aan. De ploeg van trainer David Roig Garcias stond er in de strijd om de laatste periodetitel uitstekend voor, maar moet nu de laatste twee wedstrijden winnen om zeker te zijn van een plek in de nacompetitie.

De Arnhemse ploeg bereikte de halve finale van de Arnhem Cup door zeges op de zaterdagvoetballers van De Paasberg en AVW ’66. In beide keren gbeurde dat na het nemen van strafschoppen. Zowel tegen De Paasberg (1-1) als titelhouder AVW ’66 (3-3) was er in die noodzakelijke penaltyreeks een hoofdrol weggelegd voor de jonge SML-doelman Pim Theijn.

RKHVV kwam in dit toernooi pas eenmaal in actie. In de eerste ronde had de ploeg van trainer Ben Gerritsen een bye, omdat tegenstander Arnhemse Boys zich had teruggetrokken. In de kwartfinale was de Huissense ploeg te sterk voor SC Rheden. In een fraaie duel won RKHVV met 7-2.

RKHVV beleeft verder een uitermate teleurstellend seizoen en won op 14 oktober van het vorig jaar voor het laatst een competitiewedstrijd. Uit bij Fortuna Wormerveer pakten de Huissenaren met 1-0 de winst. In de daaropvolgende 21 wedstrijden bleef RKHVV in de hoofdklasse A zonder zege.

RKHVV won het toernooi om de Arnhem Cup twee keer (1980, 2014). Ook SML was twee keer de winnaar (1978, 1979).

Het duel RKHVV – SML staat onder leiding van arbiter Joop Visser. Hij wordt geassisteerd door Adrie van der Beek en Nicholas Henon. De aftrap is om 20.00 uur.
De tweede halve finale, tussen Eldenia en VDZ, wordt gespeeld op dinsdag 21 mei.ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Eldenia – Arnhemia 6-2
Dinsdag 7 mei: RKHVV – SC Rheden 7-2
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht 3-0

Programma
Halve finales
Dinsdag 14 mei: SML – RKHVV (20.00 uur
Dinsdag 21 mei: Eldenia – VDZ (20.00 uur)
Finale
Zondag 2 juni (19.30 uur)

* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.