Kan SC Rheden verrassen tegen RKHVV in kwartfinale Arnhem Cup?

7 mei 2019 | Van onze AS-redactie

Hoofdklasser RKHVV is dinsdagavond (vanavond) in het duel met derdeklasser SC Rheden favoriet om als derde ploeg de halve finale te halen van het toernooi om de Arnhem Cup. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Eendracht en staat onder leiding van arbiter Marcel Brandenbarg. De aanvang is 20.00 uur.

Kan SC Rheden zorgen voor een verrassing? “Dat kan altijd”, zegt trainer Wilco Klop van SC Rheden. “Het is alleen jammer dat we kampen met een paar blessures, maar we zullen onze huid zo duur mogelijk verkopen.”
Hoewel SC Rheden nog grote competitiebelangen heeft, zal Klop geen spelers sparen. “Wij houden geen rekening met de competitie. We hebben anderhalve week geen wedstrijd gehad en daarom is het prettig dat we nu spelen. Ook al is dat tegen een ploeg drie klassen hoger speelt.”

Tegenstander RKHVV maakt een uitermate teleurstellend seizoen door en is inmiddels gedegradeerd uit de hoofdklasse A van het zondagvoetbal. De ploeg van interim-trainer Ben Gerritsen kwam al twintig opeenvolgende competitieduels niet meer tot winst. De laatste zege dateert van 14 kotober van het vorig jaar toen de Huissenaren met 1-0 wonnen bij Fortuna Wormerveer. Daarna volgden louter nederlagen (16) en enkele gelijke spelen (4).

De Arnhem Cup kan nog wat glans geven aan het seizoen voor de Huissenaren. RKHVV won het toernooi twee keer. In 1980 was RKHVV met 1-0 te sterk voor het Arnhemse BVH, in 2014 won de Huissense ploeg na verlenging met 4-2 van Spero. Twee jaar geleden bereikte RKHVV ook de finale, maar toen bleek Duno de sterkste: 3-0. SC Rheden won de Arnhem Cup nog nooit.

ARNHEM CUP
Kwartfinales
Uitslagen
Donderdag 25 april: AVW ’66 – SML 3-3 (SML wns)
Donderdag 2 mei: Arnhemia – Eldenia 2-6
Programma
Dinsdag 7 mei: RKHVV – Rheden (20.00 uur)
Donderdag 9 mei: VDZ – Jonge Kracht (20.00 uur)
* Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van Eendracht.