Kan RKHVV eindelijk thuis winnen?

3 oktober 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de vierde speelronde op het programma. In de hoofdklasse C hoopt RKHVV tegen Alverna op de eerste driepunter in eigen huis. De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Vierde klasse A
Alverna – SC Oranje

SC Oranje veroverde op de vierde speeldag de koppositie door een wat geflatteerde 3-0 zege in en op Wageningen. De ploeg van het tweemanschap Bob van Londen/Hans Liethof won drie van de vier duels en verloor alleen met 3-1 bij Kesteren. Alverna, dat met 5 punten 4 wedstrijden een bescheiden plek op de ranglijst inneemt, is thuis nog ongeslagen. Aan SC Oranje de taak daar een einde aan te maken.
Prognose: 1-3.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
RKHVV – Alverna

Thuis twee keer verloren, op vreemde bodem twee keer gewonnen. Met die opvallende statistiek begint RKHVV aan de thuiswedstrijd tegen Alverna. Een uitgelezen kans die trend te doorbreken. Alverna, met 3 uit 4 de nummer tien op de ranglijst, verloor al eerder de uitwedstrijden bij Hollandia (3-0) en Rohda Raalte (3-1). RKHVV is ondanks de tegenvallende thuisbalans favoriet.
Prognose: 3-1.

Vierde klasse F
SML – Jonge Kracht

Voor SML en Jonge Kracht telt zondag alleen de winst. Verlies betekent dat de achterstand op koploper VVO waarschijnlijk verder oploopt. Jonge Kracht verloor de eerste wedstrijd bij de huidige lijstaanvoerder met 6-1, maar herstelde zich daarna knap door drie zeges op rij.
SML pakte thuis 6 punten (2-1 winst op Driel, 4-1 zege op RVW), maar morste flink op vreemde bodem door een 2-1 nederlaag bij Angeren en een bloedeloze 0-0 bij Veluwezoom.
Ondanks de sterke thuisbalans van SML, is Jonge Kracht, dat 12 keer scoorde in de laatste drie duels, licht favoriet.
Prognose: 1-2.

Eendracht – Veluwezoom
Voor Eendracht en Veluwezoom brengt het seizoen nog niet wat beide ploegen er van hadden verwacht. In 4F neemt Eendracht met 1 punt uit 4 duels de laatste plaats in. De ploeg van trainer Marlon Keizer pakte dat punt in de thuiswedstrijd tegen GVA (1-1). De openingswedstrijd van het seizoen ging thuis met 1-2 verloren tegen RVW.
Veluwezoom doet het niet veel beter en staat met 2 uit 4 op de derde plaats van onderen. Eendracht en Veluwezoom lijken nu al tot de belangrijkste degradatiekandidaten te behoren. Voor beide ploegen geldt dat een overwinning bittere noodzaak is. Het thuisvoordeel van Eendracht kan zondag wel eens beslissend zijn.
Prognose: 2-1.

Vijfde klasse F
Arnhemia – De Paasberg

Arnhemia en De Paasberg hopen door een overwinning in het spoor te blijven van koploper MASV (10 uit 4 ). Beide ploegen lijken elkaar op voorhand niet veel te ontlopen. De Paasberg (7 uit 4) scoort veel (14 keer), maar krijgt te veel doelpunten tegen (10) om een rol in de titelstrijd te kunnen spelen.
Arnhemia kwak pas driemaal in actie en neemt met 4 punten een vijfde positie op de ranglijst in.
Prognose: 2-2.

 

 Klik hier voor het complete voetbalprogramma