Kan Rheden ook thuis toeslaan?

9 november 2013 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de negende speelronde op het programma. In de meeste klassen is dit de eerste ronde van de tweede periode. Rheden begint in de eerste klasse E van het zondagvoetbal meteen met een topper. In het duel met AWC staat de tweede plaats op het spel. 
De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf wedstrijden voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Eerste klasse D
AVW ’66 – DTS Ede

AVW ’66 is dit seizoen op het eigen sportpark nog zonder overwinning. De Gelderse derby tegen DTS Ede is een prima gelegenheid de drie punten weer eens in eigen huis te houden.
Met 6 punten uit 8 duels neemt AVW ’66 de dertiende en voorlaatste plaats in, maar op de eerste wedstrijd bij DFS (4-0 verlies) na, heeft de Westervoortse ploeg altijd goed tegenspel kunnen bieden. AVW ’66 bracht WVF, nu gedeeld tweede, zelfs de enige nederlaag toe door op vreemde bodem met 3-2 te winnen. Om niet verder achterop te raken, is een goed resultaat tegen DTS Ede een vereiste.
Prognose: 2-1

Zondagvoetbal
Eerste klasse E
Rheden – AWC

Wie kijkt naar de statistieken, ziet dat Rheden dit seizoen 10 van de behaalde 16 punten op vreemde bodem pakte. In de vier uitwedstrijden bleef de ploeg van trainer Bram van Aken nog ongeslagen.
In thuisduels ziet de balans er anders uit. Vier wedstrijden gespeeld, twee gewonnen, twee verloren. De winstpartijen waren tegen DVV (5-0) en Achilles ’12 (1—0). Twee ploegen die dit seizoen nog geen enkel punt veroverden en nu al de gedoodverfde ‘favorieten’ zijn voor rechtstreekse degradatie. Tegen Babberich (1-3) en Hoogland (1-2) ging Rheden thuis onderuit.
De grote vraag: gaat Rheden ook thuis van de topploegen winnen? Tegen AWC, dat afgelopen zondag verrassend verloor bij Rigtersbleek (2-1), staat zondag de tweede plaats op het spel. Rheden heeft een punt achterstand op de ploeg uit Wijchen.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
VVO – Veluwezoom

Derby ’s hebben een onvoorspelbaar karakter en dat geldt zeker voor het Velpse duel tussen VVO en Veluwezoom. VVO kende een uitstekende start van de competitie met zes overwinningen op rij. Afgelopen zondag was Westervoort de eerste die de ploeg van Eric Arentsen beentje lichtte: 2-1.
De uitslagen van Veluwezoom waren in de eerste zeven wedstrijden niet om over naar huis te schrijven. Met 12 punten uit 7 duels neemt de ploeg van trainer Giovanni Zweers de derde plaats in. De achterstand op VVO bedraagt 6 punten.
Het verschil tussen beide ploegen zit in het scorend vermogen. VVO was al 25 keer trefzeker, Veluwezoom scoorde pas 13 keer. Het aantal tegengoals is bijna gelijk: 6 (VVO) om 7 (Veluwezoom).
Prognose: 1-1.


Vierde klasse F
Angeren – MASV

Voor MASV wordt het zondag aanhaken of afhaken. De ploeg van trainer Vincent Selhorst, met 12 punten uit 7 duels op een vijfde plaats, treft in Angeren (13 uit 7) een hoger geklasseerde tegenstander. Verlies betekent (voorlopig) een rol op het tweede plan voor de Arnhemse formatie. Op vreemde bodem is MASV dit seizoen echter nog niet zo succesvol. Na de zege in de eerste wedstrijd bij ESCA 91-5) volgden nederlagen bij GVA (2-0) en koploper Spero (4-1).
Prognose: 2-2.

Vijfde klasse G
SC Oranje – Eendracht

De twee Arnhemse clubs zullen dit seizoen in de vijfde klasse G geen grote rol van betekenis spelen. SC Oranje (6 punten uit 6 duels) en Eendracht (3 uit 7) bivakkeren in de onderste regionen van de ranglijst. Alleen DVSG (0 uit 8) presteert slechter.
Tijdens de stadsderby op sportpark De bakenhof staat er dan ook louter prestige op het spel. Gezien het aantal tegen doelpunten (20 voor SC Oranje, 32 voor Eendracht) is de thuisclub favoriet voor de zege.
Prognose: 4-2.

Klik hier voor het voetbalprogramma