Kan Oost-Arnhem na zege op KCC ook tegen Blauw Wit stunten?

26 februari 2022 | Van onze AS-redactie

Na tien nederlagen in de reguliere competitie van de Korfbal League was het dan eindelijk raak. Tot vreugde van de weer aanwezige fans behaalde Oost-Arnhem in degradatiepoule vorige week zaterdag de eerste overwinning. In sporthal Valkenhuizen was de ploeg van trainer Henco Pullen te sterk voor KCC: 20-17.

Met die zege schiet Oost-Arnhem vooralsnog niet veel op. Immers, drie ploegen uit de poule van zes degraderen rechtstreeks, de nummer vier van onderen speelt nog tegen de verliezend finalist van de hoofdklasse om een plek in de Korfbal League. Oost-Arnhem startte bovendien zonder punten aan de strijd in de degradatiepoule. De resultaten in de reguliere competitie tegen Groen Geel en TOP tellen namelijk mee en die vier duels gingen alle verloren.

De punten moeten nu dus gepakt worden tegen Blauw Wit, Groen Geel en KCC. Tegen de laatste lukte dat en dat betekent dat Oost-Arnhem nog altijd kans heeft om zich te handhaven. “Maar het is niet realistisch dat wij alle zes wedstrijden winnen, maar we zullen er zeker voor gaan”, vertelde Henco Pullen, coach van Oost-Arnhem.

Henco Pullen. (Foto: Marco Spelten)

De eerste zege in het zaalseizoen deed niet alleen de spelers, maar ook Pullen goed. “Ik ben hier heel blij mee. Het is niet zo dat ik last heb gehad van die tien nederlagen, ik slaap na een wedstrijd altijd slecht, winst of verlies maakt niet uit. Maar we moeten ook de omstandigheden mee laten tellen. Die waren apart. Je wist in die hele coronaperiode nooit wie wel of niet kon spelen en we hebben vaak op het laatste moment de opstelling moeten wijzigen.”

Tegen KCC kon Pullen weer keuzes maken, de selectie was compleet. Pullen: “Als je kijkt naar de instelling van de spelers, dan hoef ik ook niet in zak en as te zitten. Die is namelijk prima en dat geeft mij ook energie. Ik heb ook nooit gedacht: waar doe ik het voor?”

Zaterdagavond gaat Oost-Arnhem op bezoek bij Blauw Wit. De Amsterdamse formatie nam acht punten mee uit de reguliere competitie door vier zeges tegen KCC en Dalto. In de degradatiepoule won Blauw Wit afgelopen zaterdag de uitwedstrijd bij TOP (17-18) en is na vijf wedstrijden dus nog zonder verliespunten. De grote vraag: kan Oost-Arnhem zaterdagavond (20.00 uur) in Amsterdam voor een stunt zorgen?

De wedstrijd Blauw Wit – Oost-Arnhem is zaterdag 26 februari (aanvang 20.00 uur) te zien op eyecons.com. Klik hier

Oost-Arnhem – KCC 20-17 (9-6).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 3 (45. Thijs Broenink), Krijn van het Kaar 3, Willemien Kragt 1, Senna van den Bos 3.
Eerste verdediging: Jasper Broenink 1, Rick Verdouw 4, Nynke Lokhorst, Fenna de Jong 3.

* Foto rechtsboven: Blijdschap bij de ploeg van Oost-Arnhem na de 20-17 zege op KCC. (Foto: Sharon Janssen).
Voor meer foto ’s van Oost-Arnhem – KCC, gemaakt door Sharon Janssen, klik hier
De foto ’s zijn ook te bestellen.

KORFBAL LEAGUE
DEGRADATIEPOULE
Zaterdag 20 februari

Oost-Arnhem – KCC 20-17
Groen Geel – Dalto 27-22
TOP – Blauw Wit 17-18
Stand
Blauw Wit 5-10
Groen Geel 5-8
TOP 5-6
KCC 5-4
Oost-Arnhem 5-2
Dalto 5-0
Programma
Zaterdag 26 februari

Blauw Wit – Oost-Arnhem (20.00 uur)
KCC – Groen Geel
Dalto – TOP