Kan Eldenia tegen Driel eindelijk weer eens juichen en kan VVO voor een stunt zorgen tegen OBW?

15 december 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de twaalfde speelronde afgewerkt. Vindt Eldenia in de derde klasse C van het zondagvoetbal eindelijk de weg omhoog door een zege bij aartsrivaal Driel? En kan VVO in 3C voor een stunt zorgen tegen de sterke koploper OBW? In 4D hoopt Eendracht in een rechtstreeks duel RKPSC onder zich te houden, maar blijft de Arnhemse defensie (56 tegengoals) de Pannerdense aanval (slechts 10 goals) de baas?  De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
ESA – Zelos (14.30 uur)

Met een achterstand van 6 punten op de lijstaanvoerders Dieren en Be Quick Z is ESA na het verlies van vorige week bij SKV (2-1) voorlopig afgehaakt in de strijd om de titel. de ploeg van Peter Gerritsen kan zich nog vastklampen aan het feit dat na de winterstop zowel Be Quick Z (16 februari) als Dieren (25 mei, laatste wedstrijd) nog op bezoek komen in Arnhem.
ESA kan zich dus in de laatste competitiewedstrijd van 2018 dus geen puntenverlies veroorloven. Thuis is ESA sterk en nog ongeslagen en de 3 punten blijven tegen Zelos dus in Arnhem.
Prognose: 3-0.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – OBW (14.00 uur)
VVO is al zes wedstrijden ongeslagen, maar de ploeg van trainer Martijn van de Hel stapte afgelopen zondag in ‘s-Heerenberg na het duel met MvR met een rot gevoel van het veld. De Velpenaren gaven een 2-0 voorsprong nog uit handen en hielden tegen de Achterhoekse degradatiekandidaat uiteindelijk slechts 1 punt over (2-2).
Voor een goed resultaat tegen titelkandidaat OBW zal VVO boven zichzelf uit moeten stijgen. De Zevenaarse koploper moet winnen om bij het ingaan van de (korte) winterstop VDZ, de grootste concurrent in de kampioensstrijd, onder zich te houden. Meer dan een gelijkspel lijkt er voor VVO niet in te zitten.
Prognose: 1-1.

Vios B – SML (14.00 uur)
Met het vertrek van trainer Roberto Straal zijn de problemen bij SML natuurlijk niet opgelost. De Arnhemse ploeg won afgelopen zondag wel met 2-1 van Doetinchem, maar bij de winnende treffer stonden er nog maar negen spelers van Doetinchem op het veld. Met het op non-actief stellen van een trainer is het gebrek aan scorend vermogen niet verdwenen.
Tegen het zeker ook niet grootse Vios Beltrum moet SML in staat zijn minimaal een punt weg te halen. Voetbaltechnisch kan de ploeg zich met iedere tegenstander in 3C meten.
Pakt SML een punt, dan kan interim-trainer David Roig Garcias met 4 punten uit zijn eerste twee wedstrijden tevreden zijn.
Prognose 1-1.

Derde klasse D
Driel – Eldenia (14.00 uur)
Voor Eldenia, twaalfde met 8 punten uit 9 duels, wordt de situatie met de week zorgelijker. Alleen Beuningse Boys (ook 8 uit 9) en de zekere degradant Hart (0 uit 10!) staan onder de Eldense ploeg. om de nacompetitie te ontlopen zal de ploeg van trainer Erwin Koen (foto rechtsboven) punten moeten gaan pakken. Te beginnen in het altijd beladen potje bij Driel.
De Betuwse ploeg staat met 10 uit 11 maar twee plaatsen hoger dan Eldenia. Bovendien verloor Driel drie van de vijf thuiswedstrijden, dus het Drielse sportpark is geen onneembare vesting.  Daar staat tegenover dat Eldenia drie van de vier gespeelde uitwedstrijden verloor. Alleen bij Rood Wit (1-1) pakte de Eldense ploeg een punt. een gelijkspel ligt ook nu voor de hand.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse D
Eendracht – RKPSC (14.00 uur)
Dit is een echte degradatiekraker! Eendracht, voorlaatste met 3 punten uit 10 duels, en RKPSC (2 uit 10) zijn de twee slechtste ploegen in 4D. Eendracht incasseerde bovendien al 56 doelpunten en daarmee is alles gezegd.
De ploeg van de niet te benijden trainer Vincent Selhorst startte het seizoen nog goed met een 6-4 zege op Arnhemia, maar daarna volgden negen verliespartijen op rij. RKPSC lijkt de ideale tegenstander om die negatieve reeks te doorbreken. De formatie uit Pannerden won nog geen enkel duel, maar van Westervoort (1-1, thuis) en uit in de laatst gespeelde wedstrijd tegen GSV ’38 (2-2) werd niet verloren.
Prognose: 2-1.