Kan AZ 2000 stadgenoot ESA verrassen en stopt VVO opmars van SML?

27 oktober 2018 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal wordt dit weekeinde in de eerste klassen en lager de zesde speelronde afgewerkt. Is AZ 2000 in staat ESA in de Arnhemse stadsderby in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal te verassen? En stopt VVO zondag in 3C de opmars van SML?  De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse G
Blauw Geel ’55 – AVW ’66 (15.00 uur)
AVW ’66 won dit seizoen alle drie gespeelde thuiswedstrijden in 2G, maar wacht op vreemde bodem nog steeds op de eerste overwinning. De uitwedstrijden bij VSCO ’61 (1-0) en Lunteren (1-1) leverden slechts één schamel puntje op. In Ede is de Westervoortse formatie, de nummer twee op de ranglijst met 10 punten uit 5 wedstrijden, zaterdagmiddag tegen Blauw Geel ’55 favoriet voor de zege. Blauw Geel ’55 staat met 4 uit 4 op een tiende plaats. De Edese formatie verloor de eerste twee wedstrijden, waarna het thuisduel met FC Horst bij een 1-0 stand na een uur werd gestaakt door een blessure van de arbiter. Dat Blauw geel ’55 beter in vorm kwam, bleek ook in de laatste wedstrijden bij VRC (0-0) en VVOP (1-2 zege). Op basis van kwaliteit zal AVW ’66 de drie punten pakken.
Prognose: 1-2.

Derde klasse A
ESA – AZ 2000 (14.30 uur)
Trainer Patrick Baltus van AZ 2000 kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met stadgenoot ESA. Na de thuisnederlaag tegen Dieren (0-7) in de openingswedstrijd herpakte AZ 2000 zich al bij Excelsior Z (2-2) om vervolgens thuis tegen Zelos en uit tegen OVC ’85 met twee keer 4-1 de winst te pakken. AZ 2000m zesde met 7 uit 4 reist dus vol vertrouwen af naar ESA, dat met 9 uit 5 de derde plaats inneemt.
ESA verloor deze competitie al twee keer, maar dat gebeurde bij de titelkandidaten Be Quick Zutphen (tweede met 12 uit 4) en Dieren (koploper met 13 uit 5). Wil de ploeg van trainer Peter Gerritsen mee blijven doen in die kampioensrace, dan kan het zich in de stadsderby geen puntenverlies permitteren.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
MASV – Grol (14.00 uur)

MASV is in 3C met 12 punten uit 5 wedstrijden koploper. Relatief staan Grol, zondag in Arnhem de tegenstander van de ploeg van hoofdtrainer Tim Cornelisse, en OBW er met 10 punten en een wedstrijd minder gespeeld beter voor.
Voor MASV dus een uitgelezen kans om één van de concurrenten in de strijd om de titel op grotere achterstand te zetten. Met 18 doelpunten heeft de Arnhemse ploeg de meest productieve aanval in deze klasse. Opvallend is wel het grote aantal tegengoals. Negen keer scoorde de tegenstander en alleen bij het moeizaam scorende SML hield MASV achterin de nul (2-0 winst).
Grol kwam pas vier keer in actie, waarvan drie keer tegen ploegen uit de onderste regioenen. Alleen OBW was afgelopen zondag in Groenlo een geduchte tegenstander. Met enig fortuin sleepte Grol nog net een gelijkspel uit het vuur (2-2).
MASV zal zich door de Achterhoekers niet laten verrassen en houdt de punten in eigen huis.
Prognose: 3-1.

VVO – SML (14.00 uur)
VVO wacht met smart op de eerste competitiezege van het seizoen. De ploeg van trainer Martijn van de Hel pakte alleen in de thuiswedstrijd tegen Pax een punt (2-2). De moeizaam scorende Velpse formatie (vier goals in vijf duels) treft zondag in SML een tegenstander, die aan vertrouwen heeft gewonnen. Ook bij de Arnhemmers ontbreekt het aan scorend vermogen (vijf goals in vier duels), maar door twee overwinningen op rij, tegen Gendringen (3-1) en VDZ (1-0), staat de ploeg van trainer Roberto Straal op een positie in de middenmoot. Bovendien heeft SML nog het inhaalduel met OBW te goed.

VVO beschikt over voldoende voetballend vermogen om ook een plek in de middenmoot te verwerven. Op de plek waar de Velpse ploeg nu staat, komt er echter meer kijken dan alleen ‘leuk voetbal’.  Ook SML hoeft zich over het ‘voetballende deel’ geen zorgen te maken en reist met al zes punten op zak met een goed gevoel af naar het Rozendaalse sportpark De Pinkenberg en is daarom licht favoriet. Houdt VVO de defensie gesloten (13 tegengoals in vijf duels), dan is een punt met een portie gezonde strijdlijst mogelijk.
Prognose: 1-1.
* Foto: Doelman Stefan Reijnders van SML plukt de bal uit de lucht tijdens het historische duelk VVO – SML (4-4) op 6 december 2015. (Foto: Nico Kooij)

Vierde klasse D
Arnhemia – Veluwezoom
Arnhemia en Veluwezoom zijn beide weer eens toe aan een zege. Arnhemia verloor de laatste twee wedstrijden tegen de ’topploegen’ Jonge Kracht (thuis, 1-2) en Groessen (uit, 3-0). Veluwezoom ging zelfs drie keer op rij onderuit. Na de 3-2 nederlaag bij ONA ’53 verloor de ploeg van trainer Mohammed Mouhouti achtereenvolgens thuis van de hoogeklasseerde ploegen DVV (0-3) en CHRC (1-2). Dat laatste verlies was ongelukkig en kwam pas in blessuretijd tot stand.
Arnhemia, dertiende en voorlaatste met 3 punten uit 5 wedstrijden, en Veluwezoom (tiende, 4 uit 5) hopen door een overwinning uit de onderste regionen weg te komen. Na forse nederlagen tegen Eendracht (6-4) en thuis tegen ONA ’53 (3-7) lijkt trainer Marlon Keizer de defensie van Arnhemia meer op orde te hebben. De winst bij GSV ’38 (1-2) was knap, de nederlaag tegen Jonge Kracht ongelukkig, want ook die kwam in de laatste minuut tot stand.
In het onderlinge duel wordt de angst om niet te verliezen misschien groter dan de wil om te winnen. een gelijkspel ligt voor de hand.
Prognose: 1-1.
* Foto: Trainer Marlon Keizer van Arnhemia geeft uitleg aan zijn spelers tijdens het duel met Jonge Kracht (1-2). (Foto: Sjaak Bouwmeister)