Kampioen neemt AAC 1899 serieus

9 februari 2012 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Landskampioen Dalfsen neemt het duel in de achtste finale om de landelijke handbalbeker bij AAC 1899 heel serieus. “Want wij willen die beker graag winnen”, zegt Peter Portengen (foto), trainer van de Overijsselse vrouwenploeg.

Het duel met Dalfsen, vanavond (donderdag) om 20.00 uur in de Arnhemse sporthal Rijkerswoerd, ziet trainer Johann Peters van AAC 1899 vooral als een beloning voor de eerder geleverde prestaties in de beker. AAC schakelde al Wesepe (22-21) en Heeten (18-16) uit en plaatste zich door het winnen van de regiofinale tegen Nieuw-Heeten (25-16) voor de achtste finale van de landelijke beker. Daarin ontmoet de kopkoper van de regioklasse B dus landskampioen Dalfsen.
Trainer Peter Portengen hoeft voor de ontmoeting met AAC 1899 niet ver te reizen, want hij woont op een steenworp afstand van sporthal Rijkerswoerd. “Daarom was het een droomloting”, zegt Portengen, die zichzelf geen Arnhemmer noemt. “Ik woon in Arnhem, maar ik ben en blijf Amsterdammer.”
De oud-speler van Swift onderschat de kracht van AAC 1899 niet. “Als je die beker wilt winnen, moet je alle tegenstanders serieus nemen.”, zegt Portengen, die zijn woonhuis vandaag als verzamelpunt heeft voor de Overijsselse ploeg. “Dan eten we wat en gaan we naar de hal.”
Portengen, die als trainer van de mannen van Volendam tussen 2003 en 2007 3 keer kampioen van Nederland werd, is bij Dalfsen bezig aan zijn eerste seizoen. Zijn ploeg overleefde de eerste voorronde van de Champions League en ging na de uitschakeling in de tweede voorronde door naar de Winners Cup. Na winst op het Griekse PFN Ionias werd Dalfsen in de derde ronde uitgeschakeld door het Servische RL Zajecar.
In de jacht op de trilogie won Dalfsen vorige maand de Super Cup door een zege op SEW. In de eredivisie staat Dalfsen momenteel op een tweede plaats, op 1 punt van datzelfde SEW.