Jonge spits Chelsea op weg naar Vitesse

4 augustus 2015 | Van onze AS-redactie

Vitesse krijgt er opnieuw een huurling van Chelsea bij. Vanaf vandaag (dinsdag) traint Dominic Solanke (foto) mee met de selectie van de Arnhemse ploeg. De makkelijk scorende spits speelde voor de Engelse nationale teams O16, O17 en O18.

Vitesse hoopt spoedig tot overeenstemming te komen met Solanke. Dat meldt de Arnhemse cllub op haar website. De aanvaller, die 14 september 18 jaar wordt, tekende vorig jaar een contract bij Chelsea, waar hij als 8-jarig talentje binnenkwam.
Chelsea won afgelopen seizoen de UEFA Youth League en Solanke was met twaalf doelpunten de topscorer van het toernooi. Isaiah Brown, dit seizoen ook uitkomend voor Vitesse, maakte eveneens deel uit van die ploeg en scoorde in het toernooi om de UEFA Youyh League vier keer.
Solanke speelde ook al in de UEFA Champions League. De aanvaller kwam op 21 oktober 1014 als invaller in het veld in het door Chelsea met 6-0 gewonnen duel met Maribor. Solanke was daarmee de jongste speler die namens Chelsea zijn debuut maakte in de Champions League.
Solanke wordt dit seizoen de vijfde speler die Vitesse huurt van Chelsea. Geld voor versterkingen is er, door ‘Financial Fair Play’, niet in Arnhem. Vitesse is daardoor grotendeels afhankelijk van Chelsea.