Jonge Kracht wil de draad weer oppakken

9 december 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht staat er in de eerste klasse E allerminst rooskleurig voor. Punten zijn meer dan welkom voor de Huissense ploeg, die zondag aantreedt in de derby tegen De Bataven.

“We hebben onszelf in een lastige positie gemanoeuvreerd”, zegt trainer Roy van der Hoek (foto) van Jonge Kracht. “Mede omdat we afgelopen zondag onterecht hebben verloren bij Alverna.”
Jonge Kracht liet in de wedstrijd grote kansen liggen. Van der Hoek: “Arnold Brehler, de trainer van De Bataven, was er ook. Hij zei dat we bij rust al met 3-0 voor hadden moeten staan.”
Dat gebeurde niet en Jonge Kracht deelt met 12 punten uit 12 duels de tiende plek met Tubantia en Voorwaarts Twello. Alleen De Zweef (11) en PH (7) hebben minder punten. Van der Hoek: “Bij winst vorige week hadden we nu in de middenmoot gestaan. Daarom ligt er meer druk op de wedstrijd tegen De Bataven. Ons doel was 4 punten in de laatste 2 wedstrijden voor de winterstop. Dat kunnen er nu nog maximaal 3 worden.”
Jonge Kracht begon matig aan het seizoen, maar herstelde zich krachtig. Met 3 overwinningen op rij en daarna 2 gelijke spelen had de Huissense ploeg ineens aansluiting met de middenmoot. Die is nu weg, maar Van der Hoek wanhoopt niet. “Als wij niet thuis geven, kunnen we van de onderste verliezen. Spelen wij vanuit een goede teamorganisatie, dan kunnen we ook van iedereen winnen. We hebben ook nog spelers die dan een wedstrijd kunnen beslissen.”
Van der Hoek acht zijn ploeg ook niet kansloos tegen De Bataven, dat op een tweede plek staat met 3 punten achterstand op koploper Glanerbrug. “De Bataven zit ook in een wat mindere fase en de druk is daar net zo groot als bij ons. in deze klasse zijn ook geen zekere uitslagen.”
De wedstrijd Jonge Kracht – De Bataven begint zondag op sportpark Schalkshof in Huissen om 14.00 uur.