Jonge Kracht viert eerste zege

9 oktober 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Jonge Kracht heeft zondag in de eerste klasse E voor een verrassing gezorgd. De ploeg van trainer Roy van der Hoek won in Wijchen met 3-1 van AWC. Voor de Huissenaren was het de eerste zege in de nog jonge competitie.

Trainer Roy van der Hoek kon na 5 duels zonder zege eindelijk juichen. “En op die overwinning viel niets af te dingen. we zijn scherp gestart en hadden al meteen het betere van het spel.”, zei Van der Hoek.
de gasten kregen ook de beste kansen. Marc Jansen verprutste de eerste grote mogelijkheid toen hij alleen voor de doelman verscheen. In de 12e minuut was het toch raak. Na een afgeslagen corner legde Ted Bronkhorst de bal panklaar op het hoofd van verdediger Tom van de Velde. De rechtsback wist er wel raad mee: 0-1.
Jonge Kracht verslapte niet en ging op zoek naar de 0-2. Die leek er al snel te komen. Van der Hoek had de armen al in de lucht, maar eerst faalde Stephen Könnemann vrij voor de doelman van AWC en ook de rebound was voor een open doel niet besteed aan Ted Bronkhorst.
AWC kon er weinig tegen over stellen. Het meest dreigend was de thuisclub nog met een aantal standaardsituaties. Nog voor rust kwam Jonge Kracht via twee scherpe counters alleen voor de doelman van AWC te staan, maar achtereenvolgens Marc Jansen en Thijs Jansen misten jammerlijk.
Doelman Jay Lelie van Jonge Kracht moest vlak voor rust nog een keer al zijn talenten aanwenden toen hij de bal uit een vrije trap uit de kruising ranselde.
De tweede helft was nog geen minuut oud toen Klaas Venderbosch vanaf 16 meter keihard en doeltreffend uithaalde: 0-2. AWC ging meer risico nemen en zette de gasten onder druk, maar Jonge Kracht kwam er regelmatig gevaarlijk uit. Uit één van die tegenstoten besliste Klaas Venderbosch de wedstrijd: 0-3.
AWC probeerde met lange ballen en veel mensen in de voorste linie de aansluiting te vinden. Uit een corner lukte het de ploeg uit Wijchen om iets dichterbij te komen: 1-3. In de hectische slotfase hield Jonge Kracht redelijk eenvoudig stand en zo was de eerste overwinning een feit.
Jonge Kracht staat met 4 punten uit 6 duels nog wel laatste, maar heeft nu aansluiting met de ploegen daarboven. de Bataven gaat na de 4-2 winst op Voorwaarts met 16 uyit 6 aan de leiding. Rheden staat met 13 uit 6 op een gedeelde tweede plek met Glanerbrug.

Uitslagen Eerste klasse E
AWC – Jonge Kracht                   1-3
Rheden – Glanerbrug                 2-1
PH – Alverna                                1-4
Germania – Tubantia                 2-2
Achilles’12 –  SDOUC                3-0
SC Enschede – De Zweef           5-2
Voorwaarts T-  De Bataven       2-4