Jonge Kracht loopt flinke klappen op

21 november 2010 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht liep zondag in de eerste klasse E flinke klappen op. De formatie van trainer Mohammed Mouhouti verloor niet alleen met 1-0 bij Epe, maar zag Jan-Willem Lentjes en Ellis Orgenia uitvallen met ernstige blessures.

Jonge Kracht begon niet geconcentreerd aan de wedstrijd en dat brak de Huissense ploeg al in de 2e minuut op. Een aanvaller van Epe profiteerde van een communicatiestoornis tussen doelman Jay Lelie en linksback Nick Leiser: 1-0. “We liepen in de eerste 5 minuten te slapen, ondanks alle waarschuwingen. Dat mag niet gebeuren op dit niveau”, zei Mouhouti.
Vooral na de pauze had Jonge Kracht grip op de wedstrijd. Stephen Könnemann passeerde zelfs de doelman, maar schoot de bal op het slechte veld tegen de paal. Even later kopte Marcel McCombs de bal tegen de lat. “Dat waren twee honderd procent kansen”, oordeelde Mouhouti. “Epe heeft na rust geen kans meer gehad, maar het is heel moeilijk om tegen een ploeg te spelen die met tien man op eigen helft staat.”
Mouhouti baalde van de nederlaag, maar ook van de blessures van Jan-Willem Lentjes en Ellis Orgenia. “Jan-Willem ging door zijn enkel en Ellis heeft een hamstringblessure. ik ben ze een aantal weken kwijt.”
Zondag speelt Jonge Kracht de inhaalwedstrijd uit tegen Tubantia.