John van den Brom tekent voor 2 jaar

24 juni 2011 | Van onze AS-redactie

John van den Brom tekent een contract voor 2 seizoenen bij Vitesse. De Amersfoortse trainer wordt bij de Arnhemse eredivisionist de opvolger van Albert Ferrer, die Vitesse slechts iets meer dan een half seizoen onder zijn hoede had.

Van den Brom (44) was afgelopen seizoen trainer van ADO Den Haag en behaalde met zijn ploeg al in zijn eerste jaar Europees voetbal. De Amersfoorter had nog een contract voor 1 seizoen met ADO Den Haag.
Het was daarom niet vreemd dat de onderhandelingen, die Van den Brom afgelopen week in het Franse Cannes in het geheim met de leiding van Vitesse voerde, bij ADO Den Haag in het verkeerde keelgat schoten. Mark van der Kallen, eigenaar van ADO Den Haag, liet dan ook weten ‘dat je zo niet met elkaar om hoort te gaan’.
Volgens meerdere bronnen heeft het bestuur van ADO Den Haag inmiddels Maurice Steijn, onder Van den Brom nog assistent, aangesteld als opvolger van de naar Vitesse vertrekkende trainer.
Van een ‘deal’ tussen ADO Den Haag en Vitesse is echter nog geen sprake. Beide clubs onderhandelen nog over een afkoopsom.