John Farkas volgt trainer Wilco Klop op bij SC Rheden

5 februari 2020 | Van onze AS-redactie

John Farkas maakt vanaf eind februari het seizoen af als hoofdtrainer van de zondagse derdeklasser SC Rheden. Tot die tijd neemt Marcel Gerrist de taken van de vorige week plotseling naar zaterdagtweedeklasser vertrokken Wilco Klop over. Gerrist, onder Klop al assistent-trainer, zal vanaf eind februari ook de rechterhand van Farkas worden.


Klop stapte vorige week op, nadat het bestuur van SC Rheden al eerder bekend had gemaakt dat het contract van Klop na twee seizoenen niet zou worden verlengd. Beide partijen brachten toen naar buiten dat de wederzijdse verwachtingen te ver uiteen lagen om nog een derde seizoen met elkaar in zee te gaan.

Voorzitter Rick Palm is blij dat er een snelle oplossing is gevonden voor het tussentijdse vertrek van Klop. “Bestuur en technische commissie van SC Rheden dat dit scenario de best mogelijke oplossing is voor de vereniging”, legt Palm uit. “John Farkas maakt deel uit van de technische commissie en een aantal van zijn taken moeten worden herverdeeld. Pas dan kan hij als hoofdtrainer aan de slag en tot die tijd is Marcel Gerrist hoofdverantwoordelijk voor het eerste elftal.”

John Farkas is een ervaren rot in het vak en kent de club van haver tot gort.  De 55-jarige Rhedenaar was al twee keer, van 2007 tot 2010 en van 2012 tot 2016, assistent-trainer van Rheden. Tussendoor was hij van 2010 tot 2012 twee seizoenen hoofdtrainer van Angerlo Vooruit.