John Farkas blijft komend seizoen de trainer van sc Rheden

16 april 2020 | Van onze AS-redactie

John Farkas is ook komend seizoen de trainer van sc Rheden. De 56-jarige Rhedenaar tekent bij de voetbalclub uit zijn dorp een eenjarige overeenkomst. Farkas volgde op 1 maart van dit jaar Wilco Klop op. Klop vertrok plotseling tussentijds naar Be Quick Zutphen.

“We zijn erg blij dat we John ook voor komend seizoen vast hebben kunnen leggen”, zegt Laurent van den Berg, voorzitter van de technische commissie van sc Rheden. “John is de juiste man op de juiste plaats. Hij heeft bij Rheden nagenoeg alle jeugdelftallen getraind en kent de club van haver tot gort.”

Ook met assistent-trainer Marcel Gerrist en Dennis Bongers, trainer van het tweede elftal is het bestuur van sc Rheden nagenoeg rond. Van den Berg: “John zal in nauwe samenwerking met beide trainers invulling gaan geven aan het coachen en trainen van de totale selectie en het elftal onder 23 jaar.”

Uiterlijk in oktober van dit jaar rondt Farkas ook de KNVB-cursus ‘Hoofd Opleiding’ af. “We gaan kijken hoe we de kennis van John verder kunnen implementeren in het beleid van sc Rheden. Dan heb je het onder andere over begeleiding, evaluatie en opleiding van trainers in onder- en bovenbouw.”

Farkas, in het bezit van het trainersdiploma UEFA-B, was eerder hoofdtrainer van DVV, Loo, Groessen en Angerlo Vooruit.

* Foto rechtsboven: John Farkas. (Foto: sc Rheden)