Johann Peters vertrekt bij AAC 1899

19 maart 2013 | Van onze AS-redactie

Johann Peters vertrekt aan het einde van dit seizoen als trainer van de eerste vrouwenselectie van handbalclub AAC 1899. De Arnhemmer kan werk, studie en gezin niet langer combineren met zijn taken bij AAC 1899.

Peters, bezig aan zijn tweede seizoen bij AAC 1899, verlaat AAC 1899 eerder dan aanvankelijk de bedoeling was. Bij zijn komst naar de Arnhemse club was de intentie van beide partijen minimaal drie seizoenen bij elkaar te blijven.
Begin februari is Peters begonnen met de studie Management, Zorg en Dienstverlening aan de HAN. “Deze studie wordt door mijn werkgever Pluryn gefaciliteerd om mij binnen Pluryn mogelijk verder te ontwikkelen”, legt Peters de situatie uit. “Daar heb ik begin februari ook met het bestuur van AAC over gesproken. Aangezien zowel ik als AAC nog een seizoen door wilde gaan, zijn wij toen overeengekomen dat ik assistentie zou krijgen, zodat ik wat meer ruimte voor mijn studie zou krijgen. Maar helaas moet ik, nu ik zes weken met de studie onderweg ben, concluderen dat die studie het komende jaar niet te combineren is met AAC, werken gezin.”
Peters zal na dit seizoen dus voorlopig een jaar afstand nemen van de handbalsport. “Dat besluit valt me heel zwaar, maar ik moet nu voorrang geven aan mijn maatschappelijke carrière”, zegt Peters, die tien jaar trainer-coach was van de mannen van Swift (met twee kampioenschappen) en twee jaar van de vrouwen van AAC 1899. Met AAC 1899 pakte Peters vorig seizoen de titel en promoveerde naar de tweede divisie.
Sinds 1 maart assisteert Guido Snijder, oud-speler van Swift, Peters bij de trainingen van AAC 1899. “Ik heb Guido erbij gevraagd en we trainen eenmaal samen en Guido traint een keer zelfstandig”, zegt Peters, die een rentree in de handballerij na een jaar niet uitsluit. “In februari van het volgend jaar zit de studie er misschien al op en dan kijk ik wel verder wat ik binnen het handbal ga doen.”
De selectie van AAC 1899 is dinsdagavond op de hoogte gebracht van het besluit van Peters.