Johan Scholten per direct weg bij OVC ’85

2 februari 2024 | Van onze AS-redactie

OVC ’85 moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Johan Scholten, bezig aan zijn eerste seizoen bij de zaterdagse derdeklasser, is donderdagavond opgestapt. Assistent-trainer Bob Engwirda neemt voorlopig de taken van Scholten over en zit zaterdagmiddag als hoofdverantwoordelijke op de bank als OVC ’85 op sportpark De Bilderberg Brummen ontvangt.

Het vertrek van Scholten, die eerder GVA en Jonge Kracht onder zijn hoede had, kwam niet helemaal als een verrassing. “Johan had een paar maanden terug, in november, al aangegeven aan het einde van het seizoen te vertrekken. Dan weet je dat de situatie vanaf dat moment al gevoelig ligt”, zegt Raoul Godijn, sinds vorige week maandag officieel belast met technische zaken bij OVC ’85.

Scholten en de selectiegroep zijn donderdagavond nog met elkaar in gesprek gegaan. Godijn: ,,Ze zijn er niet uitgekomen en de spelersgroep had er geen vertrouwen meer in. In goed overleg is toen besloten niet met elkaar verder te gaan.”

Godijn kan dus al meteen aan de slag. “We gaan op zoek naar een trainer voor volgend seizoen, maar ook naar iemand die het het huidige seizoen wil afmaken.”

OVC ’85 staat momenteel laatste in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal en wacht nog op de eerste overwinning.