Joep Smulders: ‘Mooiste moment’

10 juni 2013 | Van onze AS-redactie

“Dit is het mooiste moment uit mijn voetballeven”, zei Joep Smulders, doelman van AVW’66, nadat hij met zijn ploeg ten koste van ESA de Arnhem Cup had gewonnen. “Ik heb nog niet veel meegemaakt, dus dit is zó mooi.”

AVW’66 en ESA hielden elkaar in 120 minuten voetbal in evenwicht (1-1) en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Smulders stopte de tweede penalty van ESA van Nabil Nasri en zag de bal bij de vijfde Arnhemse pingel over zijn doel vliegen. Na het kampioenschap in de tweede klasse H pakte AVW’66 dus ook de Arnhem Cup. “De kroon op het werk”, zei een doelblije Smulders, die dit seizoen bij de Westervoortse club als tweede keeper achter Marc van Ansem fungeerde. “Maar ik heb in de wedstrijden om de Arnhem Cup mogen keepen. Daaruit blijkt ook waardering.”
Het succes in de Arnhem Cup dankt AVW’66 zeker ook aan de pas 18-jarige doelman. Smulders verrichtte in de halve finale tegen De Bataven enkele fraaie safes en stond ook zondagavond in de finale zijn mannetje. “Ik had ook nu weer een paar goede reddingen”, doelde Smulders op de katachtige reacties bij schoten van Nabil Nasri en Davy Hendriks.
Toch zag het er lang naar uit dat AVW’66 naast de hoofdprijs zou grijpen. Tot de laatste minuut leidde ESA met 1-0. Smulders: “We hebben driekwart wedstrijd op die gelijkmaker gejaagd en ik heb steeds het gevoel gehad dat die goal wel zou vallen. Maar het was natuurlijk wel een van de laatste kansen.”
Met de zege in het Arnhem Cuptoernooi pakt AVW’66 de hoofdprijs: een wedstrijd tegen Vitesse. “Wie er dan in de goal staat? Ik denk dat Marc en ik allebei een helft mogen keepen. Dat zou ook leuk zijn, want we zijn allebei een grote fan van Vitesse.”