Jeugdvoetbal: ESA haalt enorm uit

20 september 2010 | Van onze AS-redactie

De A1-jeugd van ESA A1 haalde in de vierde divisie F ongekend stevig uit bij AWC: 3-9. In de hoofdklasse won SML A1 thuis met 4-3 van Blauw Geel’55. VVO A1 verloor met 2-0 bij DVV.

VIERDE DIVISIE F
AWC A1 – ESA A1 3-9 (2-4).
Na twee gelijke spelen wist ESA A1 in zijn derde wedstrijd tot de eerste volle winst te komen. En hoe! Na negentig minuten stond er een ongelooflijke 3-9 eindstand  op het scorebord.
ESA begon in een andere samenstelling dan de week ervoor. Twee ervaren krachten moesten vanwege disciplinaire redenen vanaf de bank toezien hoe dit zeer jonge A-elftal vanaf het begin de wedstrijd naar zijn hand zette. Binnen 25 minuten was de stand al 3-0, waarmee de toon was gezet. ESA speelt prima combinatievoetbal, maar moest toch toezien dat AWC nog voor rust tot 4-2 terugkwam. Meer kansen kreeg AWC niet.
Na de hervatting handhaafden de Arnhemmers hun hoge niveau en stoomden met vaak fraaie combinaties door naar een 9-3 overwinning.  De enige smet op de wedstrijd waren de drie gele kaarten voor ESA, waarvan er volgens trainer Hans Zwartkruis twee volstrekt onterecht waren.
Zwartkruis was niettemin tevreden: “We zijn erg blij met het resultaat én het compliment van de trainer van AWC dat we een ‘lekker ploegje’ zijn.”
De ESA-doelpunten werden gemaakt door Yahya Hotak 3, Job Seinen 2, Georgio Tofarides, Nabil Nasri, Cagr Bakir en Ayai Badjalala allen 1.

HOOFDKLASSE
SML A1 – Blauw Geel’55 A1 4-3 (4-1).
SML A1 blijft het goed doen in de hoofdklasse. De Arnhemmers waren zaterdag op sportpark De Bakenberg met 4-3 te sterk voor Blauw Geel’55. Achmed Lak opende al in de vierde minuut de score voor SML. Halverwege de eerste helft scoorde Blauw Geel’55 de gelijkmaker. SML was in het laatste kwartier voor rust productief. Harun Koprulu (2-1) en Achmed Lak (3-1 en 4-1) leken de thuisclub al bij rust op een beslissende voorsprong te hebben gezet. Kort na de hervatting scoorde Blauw Geel’55 een tweede treffer en tien minuten voor tijd keerde de spanning na weer een Edese treffer terug. SML hield de 4-3 voorsprong echter vast. “Een minder wedstrijd van onze kant”, zei trainer John Raaymann. “We voetbalden niet geduldig en simpel, al viel op de teamgeest en de inzet niets aan te merken. We hebben het onszelf in dit duel moeilijk gemaakt”, aldus Raaymann die Tycho Peeze Binckhorst en Mak Prevljak bij SML als uitblinkers noemde.

DVV A1 – VVO A1 2-0 (1-0).
In dezelfde hoofdklasse verloor VVO met 2-0 bij het Duivense DVV. De Velpse ploeg keek op sportpark Horsterpark bij rust al tegen een 1-0 achterstand aan door een Duivense treffer in de negentiende minuut. VVO bleef de gehele wedstrijd uitzicht houden op een gelijkspel, maar in de 90ste minuut maakte de thuisclub aan alle onzekerheid een einde: 2-0.