Jeugd krijgt volop kansen bij DFS Arnhem

31 augustus 2019 | Van onze AS-redactie

De handballers van DFS Arnhem beginnen zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen Havas aan een nieuw seizoen in de eredivisie. De lat ligt duidelijk minder hoog dan andere jaren. “De zesde, zevende plek. Dat zou al heel mooi zijn”, zegt trainer Fred  Michielsen.

Dat DFS de ambities heeft bijgesteld, is niet meer dan logisch. Topschutter Ruben de Bok en Tom Zwarthoed zijn vertrokken naar Houten, doelman Ruben Moerkerk, Gijs Hoeve en Stanley Santos zijn gestopt. Van buitenaf kwamen de talenten Kjeld Dekker (17) van Bevo/HC en Ivar van de Voorn (18) van Houten de gelederen versterken. Uit de eigen A-jeugd zijn Andy Buys, Pim Voermans, Niels van Noesel, Daniël Waaly en Donato Cathani aan de selectie toegevoegd. “We steken in op jonge spelers met ambitie”, legt Michielsen uit. “Dat doen we met de ons beschikbare middelen.”
Michielsen kan dit seizoen wel weer beschikken over Pascal Lucassen, afgelopen seizoen zijn assistent. Lucassen is volledig hersteld van een kruisbandoperatie.

Er is DFS veel aan gelegen de punten tegen Havas zaterdagavond in eigen huis te houden. De ploeg uit Almere eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de eerste divisie achter Quintus 2, maar promoveerde toch rechtstreeks. Dat had te maken met de degradatie van de hoofdmacht van Quintus uit de BENE League naar de eredivisie. Quintus 2 kon daardoor niet promoveren.

* Foto boven: trainer Fred Michielsen van DFS Arnhem (Foto: John Voermans)

EREDIVISIE
Programma

Zaterdag 31 augustus
DFS Arnhem – Havas (19.00 uur, sporthal Rijkerswoerd)
Lions 2 – E&O
Hellas – Aalsmeer 2
Tachos – Quintus
Volendam 2 – BFC
Olympia’89/DOS’80 – WHC/Hercules