Jeroen Drost in basis van Vitesse

18 december 2010 | Van onze AS-redactie

Vitesse speelt zaterdagavond de laatste competitiewedstrijd van 2010, in Breda tegen NAC. De grote verrassing is de basisplaats voor Jeroen Drost als linksachter.

Trainer Albert Ferrer koos de afgelopen weken bij afwezigheid van Büttner steeds voor Caldirola als diens vervanger. Büttner is er vanwege knieklachten weer niet bij, maar dit keer is Drost zijn vervanger. Ook Marco van Ginkel lijkt zeker van een  basisplaats, dit ten koste van Davy Pröpper. Van Ginkel viel afgelopen zondag goed in tegen Ajax. Marcus Pedersen is deze week ziek geweest, zijn meespelen is onzeker.
Ferrer zag afgelopen week tegenstander  NAC in Rotterdam aan het werk tegen Excelsior. “Het is een georganiseerde ploeg die tactisch goed staat. Met name in de omschakeling ligt het gevaar met spelers als Boussaboun en Lurling.” Amoah hoorde daar tegen Excelsior ook bij, maar de voormalige Vitessenaar liep in dat duel een blessure op.
Over zijn eigen ploeg zei Ferrer: “De afgelopen week hebben we veel getraind op het verdedigende aspect. We scoren vrijwel elke wedstrijd minimaal één doelpunt, maar krijgen ze ook wekelijks tegen. Het gaat nu ook om het houden van de ‘nul’. Winnen met 1-0 is ook voldoende. In ons elftal zitten veel offensief denkende spelers. Maar ook zij hebben in verdedigend opzicht een taak en daar hebben we veel op getraind.”

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Kashia, Van der Struijk, Rajkovic, Drost; Matic, Van Ginkel, Aissati; Jenner, Pedersen, Stevanovic.