Jarige trainer krijgt passend cadeau

11 januari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem hebben in de overgangsklasse A trainer Frans Kuster een passend verjaardagscadeau gevenen. Oost-Arnhem pakte tegen Heerenveen de eerste zaalzege van het seizoen: 22-17.

Oost-Arnhem had in de heenronde in zeven wedstrijden geen enkel punt behaald. In vijf van de zeven duels ging Oost-Arnhem met het kleinst mogelijke verschil van één doeplunt onderuit. Logisch dat de thuiszege op Heerenveen zaterdagavond voor een enorme opluchtig zorgde.
“En voor onze trainer, die zaterdag 49 jaar werd, was het een prachtig cadeau”, vertelde Wesley ten Broek, teammanger van Oost-Arnhem, na afloop. “De punten waren natuurlijk ook broodnodig.”
Tijdens de laatste training, afgelopen vrijdag, had Kuster zijn ploeg nog laten weten erg ontevreden te zijn over de tweede helft van de die week gespeelde oefenwedstrijd tegen Unitas. Kuster wilde tegen Heerenveen vanaf de eerste minuut strijd zien. Dat gebeurde ook.
De start was perfect, want de eerste twee schoten van Sanne Ligt waren beide raak: 2-0. Tussen de 12e en 23e minuut had de thuisploeg weer even een mindere aanvallende fase, maar verdedigend klopte het dit keer allemaal wel. Aangezien beide teams goed verdedigden en ook veel opgelegde kansen misten, werd de rust gehaald met een score van 10-9.
Na de pauze ging het tot tien minuten voor tijd gelijk op (16-15) en het publiek maakte zich al op voor weer een bloedstollende slotfase. Die kwam er niet, want binnen drie minuten liep Oost-Arnhem uit naar 19-15. De gasten geloofden het daarna wel. De eerste zege in de zaal was een feit: 22-17.

Door de zege heeft Oost-Arnhem toch weer uitzicht op klassebehoud. Telstar en Victum, de directe concurrenten in de strijd tegen degradatie, komen nog in Arnhem op bezoek. Zaterdag 18 januari speelt Oost-Arnhem uit tegen Amicitia.

Overgangsklasse A
Victum – SDO                       13-24
ASVD – Amicitia                    20-18
Oost-Arnhem – Heerenveen  22-17
ODIK – Telstar                       29-20     

Stand
1. SDO                 8-16
2. ODIK                8-13
3. ASVD               8-10
4. Amicitia           8-  9
5. Heerenveen      8- 6
6. Telstar             8- 5
7. Victum             8- 3
8. Oost-Arnhem   8- 2