Janssen weer goud waard voor Twente

24 februari 2011 | Van onze AS-redactie

Theo Janssen vervulde donderdag weer een hoofdrol voor FC Twente. De Enschedese ploeg plaatste zich ten koste van Rubin Kazan voor de laatste 16 van de Europa League. Het duel eindigde in 2-2, Janssen scoorde eenmaal.

FC Twente had het eerste duel in de Russische vrieskou met 2-0 gewonnen. In de Grolsch Veste ging het in de eerste helft echter helemaal mis met de Enschedese ploeg. De ijzersterke Russen namen een 2-0 voorsprong en de thuisclub leek rijp voor de sloop. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Theo Janssen voor de ommekeer. Van ruim 25 meter haalde de Arnhemmer verwoestend uit. De Russische doelman was kansloos: 1-2.
In de tweede minuut na rust was Janssen ook betrokken bij de Twentse gelijkmaker. De oud-speler van Vitesse etaleerde opnieuw zijn formidabele traptechniek. Uit zijn corner kopte Douglas fraai raak: 2-2.
Janssen had genoten van de tweede helft, niet van de eerste, zo zei hij voor de camera van Eredivisie Live. “Zij scoorden uit het niets 0-1 en na de 0-2 vielen wij helemaal weg. Die 1-2 voelde lekker, want als je met een 2-0 achterstand de rust ingaat, is dat toch een beetje irritant.”
De gelijkmaker, kort na rust, werkte bevrijdend voor FC Twente. Janssen: “Na die 2-2 was de wedstrijd gespeeld, wij konden het rustig uitspelen.”
FC Twente ontmoet in de achtste finale opnieuw een Russische tegenstander. Theo Janssen en zijn mannen stuiten dan op Zenit St. Petersburg.