Irene Smeltink helpt VDZ over dood punt

7 november 2011 | Van onze AS-redactie

van onze AS-rtedactie

De voetbalsters van VDZ hebben zondag in de eerste klasse D een moeizame overwinning behaald. In Beek en Donk was de ploeg van trainer Han Toussaint te sterk voor Sparta’25, de nummer voorlaatst (0-2).

Het elftal van VDZ was om verschillende redenen op enkel plaatsen gewijzigd en dat was zichtbaar. Beide ploegen speelden een matige eerste helft.
Na de hervatting bracht Irene Smeltink de gasten al in de 4e minuut door een kopbal op voorsprong: 0-1. Dat zorgde voor wat meer rust in het spel van VDZ, dat duidelijk moeite had met het fysieke spel van de thuisclub.  Na de opningstreffer kreeg VDZ 4 uitgespeelde kansen om de scorte op te voeren, maar in alle gevallen bleef de afwerking onder de maat.
Middenvelder Femke Hengst besliste uiteindelijk de wedstrijd. Zij verraste de keeper van Sparta’25 met een afstandschot: 0-2. Beide ploegen kregen daarna nog wat kansen, maar in de stand kwam geen verandering meer.
VDZ blijft het in 1D goed doen. De Arnhemse ploeg staat op een derde plaats met 18 punten uit 9 wedstrijden. Someren gaat met 23 uit 9 aan kop, gevolgd oor Blauw Wit dat 19 uit 8 heeft.

Uitslagen Eerste klasse D
Sparta’25 – VDZ                           0-2
Eindhoven – Vios B                      4-1
Vesta – Bavel                                 0-3
RKHVV 2 – Someren                    0-2
Nooit Gedacht – Blauw Wit          0-3
RKVSO – Nemelaer                      2-0