Inhaalrace AAC 1899 komt te laat

3 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

AAC 1899 komt in de tweede divisie B langzaam maar zeker in het nauw. De Arnhemse handbalsters verloren thuis van het lager geklasseerde Hellas 2 (23-26). Maaike van Dartel (foto) viel uit met een zware enkelblessure.

Door het verlies tegen nummer laatste Hellas 2 bedraagt de voorsprong van AAC 1899,  met 12 punten uit 15 duels nog steeds als zevende geklasseerd, nog maar 3 punten op Handbal Venlo 2 en Wings. Die twee ploegen staan nu op een gedeelde laatste plaats. Hellas 2 is met 10 uit 15 derde van onderen.
Na de uitnederlaag bij Hellas 2, eerder dit seizoen, had AAC 1899 zaterdag in sporthal Rijkerwoerd wat goed te maken. Dat lukte dus niet. “Vooral de eerste helft was van onze kant een drama”, bekende AAC-speelster Eva de Munnik. “We hebben het verlies echt volledig aan onszelf te wijten. We waren de weg kwijt.”
AAC 1899 kwam nog wel met 2-0 voor, maar binnen de kortse keren keek de thuisploeg tegen een 3-7 achterstand aan. Herstel trad er in de eerste helft niet meer op en de achterstand was bij rust al flink opgelopen: 8-17.
“Tijdens de rust hebben we ons opgepept en zijn vol goede moed aan de tweede helft begonnen”, vertelde de Munnik. Maar al in de vijfde minuut na de pauze kreeg AAC 1899 met een zware tegenslag te maken. Maaike van Dartel raakte zwaar geblesseerd aan haar enkel en moest de strijd staken. “In het ziekenhuis bleek dat er gelukkig niets was gebroken. De banden zijn waarschijnlijk ingescheurd”, aldus De Munnik.
Toch lukte het AAC 1899 nog de wedstrijd een andere wending te egven. De Munnik: “We hebben met zijn allen de schouders eronder gezet. Wonder boven wonder kwamen we steeds dichterbij, terwijl de wedstrijd bij rust al gespeeld leek.”
AAC 1899 kwam met nog drie minuten te spelen terug tot een treffer. We kregen toen een ongebrijpelijke en onterechte tijdstraf van twee minuten”, zei een teleurgestelde De Munnik. “Daardoor kon de tegenstander er toch nog met de winst vandoor gaan. Erg zuur, maar wel heel knap dat we het na het wegvallen van Maaike van Dartel nog zo hebben opgepakt. Helaas begon de inhaalrace te laat.”
Bij AAC 1899 ontbraken Lynn Schoenaker (verplichtingen bij opleiding) en Jasha Farkas (blessure). Roos Beljon, speelster uit de A-jeugd, maakte daardoor haar opwachting in de hoofdmacht en deed dat prima.”
Trainer Rob van Bokhoven van AAC 1899 wond zich na afloop nog op over de eerste helft. “We zijn toen finaal door de ondergrens gezakt door een gebrek aan vertrouwen en omdat we alle gemaakte afspraken niet nakwamen. teleurstelling maakte zich toen meester van de ploeg, met een gebrek aan beleving en overtuiging als resultaat.”
Na de pauze had Van Bokhoven het oude AAC 1899 gezien. “Toen gooiden we alle schroom van ons af en hebben we karakter getoond. Al met al een teleurstellend resultaat. Dit was niet nodig geweest.”

Doelpunten AAC 1899: Eva de Munnik 4, Marloes Heida 4, Sabine Hommersom 4, Marlies Bouwman 4, Roos Beljon 3, Robin Verkroost 2, Susette Lauwen 1, Maaike van Dartel 1.