Hugo van Woudenberg heeft bij Oost-Arnhem nog wat werk te doen

10 januari 2021 | Van onze AS-redactie

Trainer Hugo van Woudenberg van Oost-Arnhem heeft nog een week de tijd de puntjes op de i te zetten. Zaterdagmiddag ging zijn ploeg in de tweede en laatste oefenwedstrijd voor de start van de Korfbal League onderuit tegen DOS ’46: 19-29.

Strijd en passie. Dat toonde Oost-Arnhem een week eerder in het oefenduel met DVO (23-23). In de thuiswedstrijd tegen DOS ’46 was daar weinig van terug te zien. “We begonnen heel slecht en kwamen ook niet meer in de wedstrijd. Heb je een mindere dag, dan kun je als Oost-Arnhem tegen een sterke ploeg s tegen een zeperd oplopen.”

Over een slechte start gesproken. Binnen 45 seconden keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Na een benutte strafworp (3-7) van Fenna de Jong, in de zomer overgekomen van DOS ’46, kwam Oost-Arnhem gedurende elf minuten niet meer tot scoren. De bezoekers profiteerden in die fase optimaal van het slordige spel van de thuisploeg en liepen uit naar 3-15. Pas in de slotfase van de eerste helft herpakte Oost-Arnhem zich enigszins, maar bij rust stond toch een blamerende 6-17 stand op het bord.

Van Woudenberg: “We leden balverlies zonder zelfs een kans te hebben gehad om te scoren en daarnaast hadden we veel ‘één-schots-aanvallen’. Tijdens de rust geef je dan aan dat we de tweede helft maar moeten zien als een aparte wedstrijd, los van de eerste helft. Na de pauze rommelden we er nog een aantal ballen in, maar het bleef een matige wedstrijd.”

Niettemin was het Arnhemse spel na de hervatting een stuk beter. “We kunnen in die zin tevreden zijn dat we ons na rust niet hebben laten slachten”, zei Van Woudenberg. “We hebben er zelfs nog wat van kunnen maken en de tweede helft met 13-12 gewonnen. Maar het bleef een matige wedstrijd.”

Zaterdag start Oost-Arnhem de competitie in de Korfbal League met een thuiswedstrijd tegen KZ uit Koog aan de Zaan. “Dan zullen we er staan”, sprak de coach van Oost-Arnhem. “We moeten na een nederlaag in een oefenwedstrijd ook niet paniekerig gaan doen. Je kunt niet altijd op de toppen van je tenen lopen.”

Oost-Arnhem – DOS ’46 19-29 (6-17).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Bas Broenink 2, Rick Verdouw 3, Fenna de Jong 1, Nynke Lokhorst 1 (26. Noa Kapteyn 3).
Eerste verdediging: Matthijs Baerends 4, Thijs Broenink 1 (26. Jasper Broenink 1), Senna van den Bos 1, Willemien Kragt 2.

* Foto rechtsboven: Hugo van Woudenberg (Foto: Mike Bekkers)

* Zie ook: Oost-Arnhem start in Korfbal League tegen KZ (klik hier)