Hugo van Essen keert terug bij SML

2 mei 2020 | Van onze AS-redactie

Hugo van Essen maakt komend seizoen zijn rentree bij SML. De 23-jarige middenvelder besloot tot een terugkeer na een gesprek met de nieuwe trainer John van Dijk en Mark Steinfelder van de technische commissie. Van Essen is de eerste aanwinst voor de derdeklasser. Hidde Eshuis (CSV Apeldoorn) en Johannes Noothoven van Goor (Kampong, Utrecht) verlaten de Arnhemse club.

Hugo van Essen bij Grand Canyon.

Van Essen kwam voor het laatst in het seizoen 2017/2018 uit voor SML. De geboren Arnhemmer vertrok vervolgens naar Amsterdam voor een studie commerciĆ«le economie aan de plaatselijke Hogeschool. Voetballen in de hoofdstad was geen optie. “Bij de serieuzere teams kom je er moeilijk tussen”, zegt Van Essen, die half januari van dit jaar voor een stageperiode van vijf maanden naar de Verenigde Staten ging. “Aan de California State University Long Beach zou ik mijn minor doen. Door de coronacrisis bleef het verblijf daar helaas beperkt tot slechts twee maanden.”

Terug in Nederland, half maart, dacht Van Essen ook na over zijn sportieve toekomst. De uitkomst: Van Essen pakt na twee voetballoze jaren de draad weer op en de keuze viel op SML. “Mijn oude club en ik ken ook nog veel spelers”, verklaart Van Essen zijn besluit. “Daarnaast heb ik een goed gesprek gehad met de trainer en Mark Steinfelder van de technische commissie. Hun verhaal sprak me aan. Ik heb ook met andere clubs gesproken, maar SML zocht een verdedigende middenvelder en dat ben ik. Dat geeft ook zekerheid.”

Van Essen hoopt komend jaar zijn studie af te ronden. “Ik ga tussen Amsterdam en Arnhem heen en weer reizen om te trainen en te spelen. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik een afstudeerplek bij een bedrijf in Arnhem vind.”