Houten kegelt Swift uit beker

27 februari 2014 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

De handballers van Swift blijven dit seizoen weinig bespaard. De Arnhemse eredivisionist presteert ondermaats in de competitie en ook het bekeravontuur is voorbij. Donderdag verloor Swift in de achtste finales met 30-27 bij Houten.

De bekernederlaag bij Houten, dat op een gedeelde derde plaats staat in de eerste divisie, was voor trainer Johann Peters van Swift een grote teleurstelling. “Niet eens omdat we zijn uitgeschakeld, maar ik had gehoopt dat de ploeg na zoveel maanden eindelijk weer eens een zege zou pakken. Het gevoel van winnen om zo ook vertrouwen op te doen voor de competitie.”
Het kwam er niet van bij Houten, dat veel feller aan het duel begon. De thuisploeg nam een 8-2 voorsprong, maar na een time-out van Peters, bracht Swift de achterstand via 9-6 bij rust terug tot 15-14. “Er was dus niks aan de hand”, zei Peters. “En in de tweede helft zijn we behoorlijk gestart en namen we een 21-23 voorsprong. We hadden toen door moeten drukken, maar in plaats van rustig te blijven en afspraken na te komen, gingen we rennen en domme dingen doen. We kregen een tijdstraf en misten wat kansen. Zo hielpen we Houten weer in de wedstrijd.”
Houten kwam langszij en stond acht miniuten voor tijd weer op een 27-24 voorsprong. Dat verschil stond ook na zestig minuten op het scorebord: 30-27.

Uitslagen achtste finale NHV-beker
MHV ’81 – Aalsmeer
Hurry Up 2 – Hercules     28-32
Snelwiek – Hurry Up
DIOS – HARO                  34-31
US – Quintus
Houten – AHV Swift        20-27
Volendam – E en O         28-20
BEVO/HC – LIONS           21-25