Hoopvol optreden van verliezend Arnhem Eagles

17 september 2017 | Van onze AS-redactie

Minder dan vijftig punten verschil en de tegenstander onder de honderd gehouden. Trainer Derk Jan Hulstein van de basketballers van Arnhem Eagles was na de ingecalculeerde nederlaag bij MSV/Zeemacht (92-53) meer dan tevreden. “Boven verwachting”, sprak Hulstein, die zaterdag met slechts zes spelers voor het duel in de eerste divisie A naar Den Helder was afgereisd.

Van de dertien selectiespelers waren er door blessures en andere verplichtingen slechts zes beschikbaar, dus Arnhem Eagles begon op voorhand aan een ongelijke strijd. Dat bleek in de openingsfase van het duel, want de jonge Arnhemse ploeg keek al na een paar minuten tegen een 20-1 achterstand aan. “Daarin zat het verschil, maar uiteindelijk is het boven verwachting gegaan”, stelde Hulstein na afloop vast. “Zeemacht is een uitgebalanceerd team, dat bovenin gaat meedoen. Maar als wij helemaal compleet zijn, is het een ploeg waarvan wij niet per se hoeven te verliezen.”  
Na het dramatische begin sloot Arnhem Eagles het eerste kwart toch nog af met een acceptabele 22-9 achterstand, die bij rust was opgelopen tot 41-22. Na een behoorlijk tweede kwart, toonden de bezoekers ook in het derde kwart aan over kwaliteiten te beschikken. Na een 62-36 tussenstand konden de spelers van Arnhem Eagles het in het laatste kwart nauwelijks nog belopen. “Ik heb van onze kant toch nog een paar hele leuke aanvallen gezien, maar in het laatste kwart ging ook de conditie een rol spelen”, zei Hulstein. “Zeemacht was bijna compleet en kon doorwisselen. Bij ons liepen de jongens op het tandvlees. Natuurlijk zijn er nog aandachtspunten, maar daar gaan we aan werken. Donderdag spelen we thuis een oefenwedstrijd tegen Groningen en na ook een paar trainingen moet het in de volgende competitiewedstrijd, op 30 september thuis tegen ZAC, al een stuk beter gaan.”
Luke Lentjes (12 punten) en Pieter van den Braak (10) waren de beste schutters bij Arnhem Eagles. 

Eerste divisie A
Zaterdag 16 september
MSV/Zeemacht – Arnhem Eagles     92-53
Almere – Blauw Wit
BV Hoofddorp – ZAC                           76-40
De Hoppers – The Jugglers
River Trotters – Red Stars