Hoogspanning bij VVO en sc Rheden

10 maart 2024 | Van onze AS-redactie

Zondagmiddag staan ze voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar: VVO en sc Rheden. Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal hoopt thuisploeg VVO revanche te nemen voor de eerder dit seizoen geleden 2-0 nederlaag. De aftrap is om 14.00 uur.

Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Zowel VVO als sc Rheden voeren een strijd tegen degradatie uit de derde klasse B van het zondagvoetbal. Rheden staat op een tiende plaats met 16 punten uit 15 duels, VVO is de nummer twaalf met ook 16 punten maar kwam al 16 keer in actie. Op basis van een beter doelsaldo dan VVO is Beekbergen met 16 uit 16 de nummer elf.

Die drie posities verplichten aan het einde van het seizoen tot het spelen van nacompetitie. Het Giesbeekse GSV ’38 en Orderbos staan als nummer dertien en veertien op directe degradatieplaatsen. GSV ’38 staat er met 14 punten uit pas 13 wedstrijden relatief beter voor dan VVO en sc Rheden. Orderbos is na de aftrek van 3 punten wegens het niet opkomen voor de wedstrijd tegen Witkampers weer puntloos en is een zekere degradant.

Kortom, zondagmiddag staat er voor VVO en sc Rheden veel op het spel. ,,Het is belangrijk, maar niet omdat het VVO is of omdat het een derby is”, zegt John Farkas, trainer van sc Rheden. ,,Dat speelt bij mij allemaal niet. Ik wil gewoon winnen.”

Sentimenten spelen bij Farkas, die aangeeft dat het nog niet zeker is dat hij ook volgend seizoen trainer is van sc Rheden, dus geen rol. ,,Ik kijk uit naar het duel met VVO. Dat zijn nooit vervelende wedstrijden. Er zijn veel dwarsverbanden en de jongens kennen elkaar allemaal. Dat maakt het toch ook leuk? Wij willen graag in de derde klasse blijven en het liefst zonder nacompetitie. Maar dat zal nog een hele lange weg zijn. Het is elke week reuze spannend.”

* Klik hier voor het voetbalprogramma van zondag 10 maart 2024