Zeges voor De Wit en De Jonge

7 september 2016 | Van onze AS-redactie

Coen de Wit heeft woensdagavond de 12 kilometer van de Rozendaalse Veldoop gewonnen. De Arnhemmer bleef met een tijd van 43.53 Dierenaar Mark Groeneweg (46.14) ruim voor. Bij de vrouwen was Sandra de Jonge in 50.02 veruit de snelste. Jacqueline van Amerongen (1.00.52) en Suzanne van Oers (1.02.07), beiden uit Arnhem, werden respectievelijk tweede en derde.

De Wit was blij met zijn zege, maar voor de 47-jarige Arnhemmer was de Rozendaalse veldloop toch min of meer een ’tussendoortje’. “Voor mij staat alles in het teken van het Nederlands kampioenschap run-bike-run, op 9 oktober in Spijkenisse. Daar ligt de focus”, vertelde De Wit.
De atleet had bij de Rozendaalse veldloop bewust gekozen voor de 12 kilometer. “Een mooie tempo- en duurloop in de aanloop naar dat NK”, sprak De Wit. “Vooraf maak je een mooi plan, maar uiteindelijk ga je toch harder dan je zou willen.”
Bij de vrouwen was Sandra de Jonge in haar eigen woonplaats Rozendaal oppermachtig. Ruim tien minuten nadat De Jonge over meet was gekomen, passeerde Jacqueline van Amerongen na 1 uur en 52 seconden de eindstreep. Niettemin een razendknappe prestatie van de Arnhemse, die haar als derde geëindigde stadgenote Suzanne van Oers (1.02.07) ruim een minuut voorbleef.
* Foto boven: Coen de Wit, winnaar van de 12 kilometer van de Rozendaalse veldloop, geflankeerd door nummer twee Mark Groeneweg (rechts) uit Dieren en Westervoorter Rob Ribbink, de nummer drie.

(later meer)

jaccq-jonge-oers
Sandra de Jonge, winnares van de 12 kilometer, met Jacqueline van Amerongen (links) en Suzanne van Oers.