Hoofdprijs voor Estavana Polman

27 september 2010 | Van onze AS-redactie

Estavana Polman is gekozen tot beste midden opbouwspeelster van het seizoen 2009-2010. De 18-jarige Arnhemse handbalster kwam afgelopen seizoen uit voor AAC 1899 en speelt dit nu bij landskampioen VOC Amsterdam.

Polman behoorde met Rachel de Haze van VOC en Lynn Knippenborg van Dalfsen tot de genomineerden. De Arnhemse kreeg bij de online-verkiezing de meeste stemmen. De uitslag werd zondag tijdens het Holland Handbal Toernooi in Rotterdam bekend gemaakt.
Polman was dolblij met haar uitverkiezing. Het was nog maar eens een bevestiging van de enorme kwaliteiten van het talent. Afgelopen week mocht Polman al drie dagen met de nationale ploeg, die zondag het toernooi in Rotterdam met IJsland, Brazilië en Montenegro als winnaar afsloot, meetrainen.
Dat Polman uiteindelijk tot de vijf afvallers behoorde, was voor haar geen teleurstelling. “Ik vond het al super dat ik een kans kreeg om mee te trainen. Toen ik zo om me heen keek, wist ik al dat ik af zou vallen. Ik heb een goed zelfbeeld en er liepen zoveel ervaren meiden om me heen met heel veel kwaliteiten. Mijn tijd komt nog wel. Ik moet eerst nog heel veel trainen.”
De Arnhemse speelt in ieder geval al topwedstrijden genoeg. Na het WK onder 18 jaar met de nationale ploeg en de eerste voorronde van de Champions League met VOC speelde ze van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september in het Griekse Patras nog drie duels in de tweede voorronde van de Champions League. “Het is allemaal heel druk geweest. Dat voel je wel. Daarom is het misschien wel goed dat ik een weekje wat rustiger aan heb gedaan. En het is ook wel lekker om weer eens thuis op de bank te zitten.”

Foto: Robert van Lemel.