Hofmeester slaagt voor eerste test

6 september 2012 | Van onze AS-redactie

Aan de start van de Rozendaalse veldloop stonden woensdag niet alleen regionale toppers. Ook recreanten verschenen aan de start. Zoals Hans Hofmeester (foto). “Ik ben aan het trainen voor de marathon van Rotterdam.”

Voor de in Arnhem woonachtige atleet was de Rozendaalse veldloop puur een test. “Een test of ik op het parcours over ruim 5 kilometer het tempo van 4 minuten en 30 seconden per kilometer kon volhouden. Over elke kilometer liep ik 4.20, dus ik ben geslaagd.”
Hofmeester loopt wel met een doel. “Ik ben begin augustus gestart met trainen en uiteindelijk wil ik half april 2013 de marathon van Rotterdam lopen. Het is mijn droom om als geboren Rotterdammer over de Erasmusbrug te lopen.”
Tot die tijd wil de 44-jarige atleet nog heel wat kilometers maken. “Buiten de trainingen loop ik half januari de halve marathon in Egmond”, vertelt Hofmeester. “Ik ga niet ook nog een hele marthon doen. Dan vraag je te veel van jezelf in korte tijd. Egmond is voor mij de laatste grote test voor de marathon van Rotterdam.”
De Rozendaalse veldloop bleek ook dit jaar een grote aantrekkingskracht op atleten te hebben. Liefst 550 lopers kwamen naar Rozendaal. Velen uit de omgeving van Arnhem, maar ook atleten uit Utrecht en Amsterdam en zelfs uit Groningen waren van de partij.