Herpakt SML zich bij concurrent Union?

25 maart 2017 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde in de eerste klassen en lager de twintigste speeldag op het programma. Union – SML (3D) en VVO – VDZ (3C) zijn in zondagvoetbal de wedstrijden waar veel op het spel staat. Kan SML zich herstellen van de nederlaag tegen Trekvogels en een grote stap richting titel zetten? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

Zaterdagvoetbal
Derde klasse A
SKV – SC Oranje (15.00 uur)
SC Oranje haalt de ene na de andere versterking voor komend seizoen binnen, maar of de Arnhemse formatie ook na de zomer nog in de derde klasse speelt, is nog lang niet zeker. Door het uit de competitie gaan van Veluwezoom degradeert er geen enkele club rechtstreeks, maar vooralsnog staat SC Oranje met 12 punten uit 16 duels op een plek die verplicht tot spelen van nacompetitie.
De ploeg van trainer Carel van der Velden zal op de ranglijst nog een plaatsje moeten stijgen om dat te voorkomen. Redichem (14 uit 14) en de Treffers (15 uit 15) staan het dichtst in de buurt. Het zal voor SC Oranje, dat in 3A met 50 goals de meest gepasseerde defensie heeft, een hele klus worden om bij het Wageningse SKV een goed resultaat weg te halen.
Prognose: 2-1.

Zondagvoetbal
Derde klasse C
VVO – VDZ (14.00 uur)
De belangen zijn zondagmiddag op het fraaie sportpark De Pinkenberg groot. VDZ, kansloos voor de titel, heeft zijn zinnen gezet op de derde periodetitel, maar ook een hoge eindklassering zou de Arnhemse club nog een plek in de nacompetitie op kunnen leveren. Vier ploegen (DVC ’26, FC Trias, VDZ en Bon Boys) hebben in de derde periode 6 punten uit 2 duels. Bon Boys pakte de eerste periodetitel, de tweede gaat vrijwel zeker naar Gendringen, dat nog twee keer moet inhalen, of DCS.
Bon Boys, koploper met 45 punten uit 18 duels, wordt kampioen. DVC ’26 33 uit 18), DCS (31 uit 17), VDZ (30 uit 18) en Gendringen (28 uit 16) voeren een strijd om de tweede plek. De formatie van trainer Habib Al Mohsinawi kan zich daarin geen misstap veroorloven.
VVO staat op een achtste plek met 23 uit 17, maar de ploeg van trainer Maik Angenent (foto) is nog lang niet veilig. DVV (22 uit 18), Pax (21 uit 18), Groessen (21 uit 18) en Dinxperlo is gering. MvR (14 uit 18) en GSV ’38 (11 uit 16) lijken zekere degradanten. De ander ploegen willen de nacompetitie ontlopen en moeten dus tiende worden.
Grote belangen dus voor VVO en VDZ.
Prognose: 2-2.

Derde klasse D
Union – SML (14.30 uur)
De twee beste ploegen uit 3D staan in dit duel tegenover elkaar. SML (40 uit 17) en Union (39 uit 18) hebben een straatlengte voorsprong op Vianen Vooruit de nummer drie met 27 uit 16. SML en Union maken dus uit wie kampioen wordt.
SML speelt nog vijf keer uit en twee keer thuis, Union vijf keer thuis en driemaal uit. Union, dat ook al 2 verliespunten minder heeft dan SML, lijkt daarmee in het voordeel. Daar komt nog bij dat SML niet in beste doen verkeert. De ploeg van trainer Roberto Straal (foto) verloor vorige week tegen Trekvogels (0-3) voor het eerst sinds tweeënhalf jaar een thuiswedstrijd.
Gezien de stand en het programma is SML, dat wordt geteisterd door blessures, in Nijmegen aalleen gebaat bij een zege. Maar meer dan een gelijkspel lijkt er voor de Arnhemmers onder de huidige omstandigheden niet in te zitten.
Prognose: 1-1.

Vierde klasse F
SDOO – MASV (14.00 uur)
MASV beleefde, niet voor het eerst dit seizoen, een turbulente wee. Het bestuur van de Arnhemse club zette trainer Marcel Gerrist ‘na goed onderling overleg’ buiten de deur. Gerrist, die MASV vorig seizoen naar het kampioenschap in de vierde klasse leidde, wordt opgevolgd door Jhon van Beukering (foto).
Van Beukering zou de taken van Gerrist pas volgend seizoen overnemen, maar gaat dus een paar maanden eerder aan de slag. De nieuwe trainer zal alles in het werk stellen MASV nog een nacompetitieplek te bezorgen. HAVO en Driel maken uit wie kampioen wordt en de huidige derde plaats van MASV levert vrijwel zeker een plak in de nacompetitie op. Een misstap bij laagvlieger SDOO kan MASV zich dus niet veroorloven.
Prognose: 1-3.

Vijfde klasse F
Arnhemia – Elsweide (14.00 uur)
Voor Arnhemia, met 24 uit 16 de nummer zes op de ranglijst van 5F, valt er dit seizoen nog heel wat te halen. De ploeg van trainer Marco Bosch heeft gezien het programma alle kansen op het behalen van de laatste periodetitel. Cruciaal wordt het duel op 9 april met RVW.
Arnhemia verloor dit seizoen de eerste vijf wedstrijden, maar de opmars die daarna volgde was indrukwekkend. De Arnhemse ploeg verloor alleen nog uiterst ongelukkig van Veluwezoom. In de andere tien duel bleef Arnhemia ongeslagen.
Zondag kan Arnhemia tegen Elsweide, dat met 25 uit 17 een plekje hoger staat, revanche nemen voor de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd.
Prognose: 4-1.

Klik hier voor het voetbalprogramma.