Henco Pullen nieuwe trainer Oost-Arnhem

3 februari 2021 | Van onze AS-redactie

Henco Pullen wordt met ingang van het seizoen 2021 – 2022 hoofdtrainer van korfbalvereniging Oost-Arnhem. De 37-jarige Zwollenaar is nu voor het vijfde jaar de coach van Sparta Zwolle. Met die ploeg promoveerde Pullen van de eerste klasse naar de hoofdklasse.


Pullen is geen onbekende in korfballand. Als actief speler startte hij in de jeugd van Oranje Zwart in zijn woonplaats Zwolle. Met zijn huidige vrouw Janine stapte hij op zijn 22e over naar DOS ’46. Met de ploeg uit Nijeveen werden zij drie keer Nederlands kampioen (2006, 2007 en 2009) en wonnen zij ook drie keer de Europa Cup (2007, 2008, 2010). In het dagelijks leven is Pullen werkzaam als leerkracht van groep 8 in het basisonderwijs.

Henco Pullen

“We hebben Henco gekozen uit twee goede kandidaten waarmee we hebben gesproken”, vertelt Frank van het Kaar, lid van de topsportcommissie van Oost-Arnhem. “Henco weet als speler en als trainer wat er te koop is.”

Na het vertrek van Hugo van Woudenberg, in de week voorafgaand aan de start van de Korfbal League, en de aanstelling van interim-trainer Ron Steenbergen, heeft Oost-Arnhem dus snel gehandeld. “Ron maakt het zaalseizoen in de Korfbal League af en als daarna de veldcompetitie in het voorjaar van start zou gaan, lossen we dat intern op. Voor dat laatste deel van het seizoen  gaan we niet meer op zoek naar een trainer. Binnen de club hebben we voldoende kennis en kwaliteit om die korte periode te overbruggen”, aldus Van het Kaar.