HCM-trainer ziet weer lichtpunten

7 november 2010 | Van onze AS-redactie

De hockeyers van HCM Arnhem zullen opgelucht zijn: dit hebben we gehad. Binnen acht dagen twee topteams uit de eerste klasse, Huizen en Eelde. Vorige week werd het 0-11, zondag 0-6.

Er was voor HCM geen houden aan. Dat wil zeggen, vorige week was HCM-trainer Marcel Willemsen tamelijk aangeslagen door het monsterverlies, zondag had hij, ondanks de 0-6, toch weer wat lichtpunten gezien. En dat is belangrijk want Willemsen hoopt en rekent er ook een beetje op, dat zijn ploeg in de komende weken weer iets laat zien van die vechtmachine die het aan het begin van het seizoen was. Willemsen: “Zondag tegen Eelde had het ook zomaar 3-5 kunnen zijn. Zeker in de eerste helft hebben we het goed gedaan, bij rust stonden we met 0-3 achter. Dat kwaliteitsverschil poetsen we toch niet weg, Eelde is een sterke, solide ploeg. Maar een iets kleiner verschil had ik wel graag gewild.”
Maar Willemsen hoeft zich – nog – geen zorgen te maken. Handhaving in de eerste klasse D  is het doel en de promovendus heeft nog genoeg speelruimte. Willemsen: “We staan nog steeds bovenaan het rechterrijtje. Het gaat goed komen.”
HCM staat op de zevende plaats en ontvangt zondag de nummer acht, Leusden. Willemsen: “Een zespuntenwedstrijd dus.”