Handbalsters AES Arnhem slaan na rust toe in bekerduel met LHC

9 november 2016 | Van onze AS-redactie

De handbalsters van AES Arnhem hebben de tweede ronde van de landelijke beker bereikt. In Lemerlerveld versloeg de Arnhemse tweede divisionist het in de hoofdklasse uitkomende LHC met 27-19. De bezoekers speelden een uitstekende tweede helft, na een 10-9 voorsprong bij rust.

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, vertelde trainer Björn Willunat na afloop. “Hoewel we in de beginfase wat pech hadden, hebben we de rust bewaard en zijn we ons eigen spel blijven spelen. Dat werd in de tweede helft beloond met een ruime overwinning.”
Sabine Hommersom (schouderblessure) en Naomi Brunekreef ontbraken in het bekerduel. Brunekreef, die dinsdag succesvol werd geopereerd aan aan haar knie (afgescheurde kruisband), is de rest van het seizoen uitgeschakeld.

boschman-carmenWillunat noemde het ‘een overwinning van het collectief’. Hoofdklasser LHC werd na rust overlopen. Het kwaliteitsverschil tussen een tweede divisionist en een hoofdklasser drukte AES Arnhem in de tweede helft ook in doelpunten uit. “Carmen Boschman (foto links), met zes goals, en Karlijn Geurds, met vijf treffers, waren goed op schot, maar de basis werd gelegd in een sterke dekking, met daarachter prima keepers”, aldus Willunat.

De strijd om de landelijke beker wordt eerst per regio afgewerkt. Door de zege is AES Arnhem in de regio oost al doorgedrongen tot de laatste vier. Ook Voorwaarts Twello (41-17 winst bij OBW) en Wijhe (30-25 zege op Kwiek 2) hebben zich daarvoor al geplaatst. Woensdagavond (9 november) staat in ‘oost’ nog het duel Broekland – Nieuw Heeten op het programma. De volgende ronde wordt gespeeld op dinsdag 6 december. Daarvoor moet nog worden geloot.

AES Arnhem speelt zaterdagavond in sporthal Rijkerswoerd (20.40 uur) de thuiswedstrijd in de tweede divisie B tegen Velo, dat net als de ploeg van Björn Willunat 4 punten uit 5 wedstrijden heeft. “Een ploeg met enkele individueel sterke speelsters”, vertelt Willunat. “De maand november wordt voor onze ploeg een goede graadmeter. Met Velo thuis, Nieuwegein uit en Oliveo thuis treffen we drie tegenstanders van ongeveer gelijk niveau. In deze wedstrijden kunnen we laten zien dat we gegroeid zijn ten opzichte van vorig seizoen. Handballend gezien is de vooruitgang wekelijks al duidelijk zichtbaar, maar we spelen nog lang niet altijd volwassen en gedisciplineerd genoeg om dit ook tot uitdrukking te brengen in de score. Uiteindelijk is dat natuurlijk essentieel en telt de einduitslag. Niet het mooie spel.”

* Foto rechtsboven: Karlijn Geurds, dinsdag in het bekerduel met LHC goed voor vijf treffers, hier in actie tegen MHV ’81. (Foto: Marcel van Dijk)