Handballers AAC voeren show op

20 november 2012 | Van onze AS-redactie

Spektakel en heel veel doelpunten. De handballers van AAC 1899 maakten er in de thuiswedstrijd in de tweede klasse A tegen Heeten een echte show van: 40-20. AAC 1899 staat nu derde.

Martijn Smulders was op vrijdag vader geworden en deelde voor de wedstrijd beschuit met muisjes uit. Met een goed gevoel begon AAC 1899 dus aan de wedstrijd, maar in de eerste tien minuten was Heeten de bovenliggende partij: 5-7.
“Heeten was de eerste tegenstander die ons met een offensieve dekking bestreed en dat vereiste enige gewenning”, vertelde Sander Nienhuis, speler van AAC 1899, na afloop.
De thuisploeg nam daarna het heft in handen en vooral de snelle break bleek weer een troef om de bezoekers pijn te doen. AAC liep uit naar een voorsprong van 14-7 en het vertrouwen nam met de minuut toe.
Na een 17-10 ruststand ging de Arnhemse machine in de tweede helft op volle toeren draaien. AAC liep vele breaks en één van die snelle aanvallen leidde ook nog tot een rode kaart voor Heeten. De arbiter had een slaande beweging gezien in de richting van een doorgebroken speler.
Door de ruime voorsprong was er voor AAC 1899 ook nog ruimte de show op te voeren. Zo gooide Sebastiaan Philips een mooie vlieger op Sander Nienhuis en deed Tim Schweden hetzelfde bij Philips. Eindstand: 40-20.
AAC 1899 staat in de tweede klasse A met 9 punten uit 6 duels op een derde plaats. Het tweede team van Huissen is met 10 uit 5 koploper. Het Dierense Erica’76 is tweede met 10 uit 6.

Doelpunten AAC 1899: Sander Nienhuis en Sebastiaan Philips 9, Tim Schweden, Leon Stoffels en Timo Rodink 6, Vincent Hellemond, Tim Zijm, Jelmer Vroom en Martijn Smulders 1.