Grijpt Oost-Arnhem koppositie?

18 oktober 2019 | Van onze AS-redactie

De korfballers van Oost-Arnhem zijn koploper Wageningen in de hoofdklasse A van de veldcompetitie tot op een punt genaderd. De ploeg van trainer Ron Steenbergen maakte zelf gehakt van Heerenveen (29-20) en hoorde even later dat Wageningen gelijk had gespeeld tegen SCO (22-22). Zaterdag 19 oktober gaat Oost-Arnhem bij Mid-Fryslãn, Wageningen speelt uit tegen Tempo, dat net als Oost-Arnhem 10 punten heeft uit 6 duels.

Ron Steenbergen (Foto: Ingrid Wolfkamp)

Oost-Arnhem kan dus bij winst en een nieuwe misstap van Wageningen de leiding nemen in de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Ron Steenbergen zal dan ook in de lastige uitwedstrijd bij Mid-Fryslãn de goede vorm van de laatste weken vast moeten houden. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen, alleen de thuiswedstrijd tegen Wageningen ging op 14 september verloren (19-21).

Het was nooit de doelstelling om voor de titel te gaan en dat is ook na de fraaie reeks van vier winnende wedstrijden op rij niet het geval. “Maar we staan erbij, zijn in vorm en het is altijd leuk om ergens voor te spelen”, zei Steenbergen, die zijn eigen ploeg tegen Heerenveen weer sterk voor de dag zag komen.

Willemien Kragt (Foto: Ingrid Wolfkamp)

Oost-Arnhem startte goed, nam een 5-2 voorsprong en leek die uit te kunnen bouwen. In de slotfase van de eerste helft bracht Heerenveen een achterstand van vier treffers terug: 14-12 bij rust.
“Heerenveen rondde ook goed af”, complimenteerde Steenbergen de gasten. “We hebben na de pauze daarom meer druk gegeven, maar Heerenveen kwam toch nog terug tot 16-15.”
Willemien Kragt eiste vervolgens een hoofdrol op door drie keer op rij te scoren. Oost-Arnhem bouwde de voorsprong daarna gestaag verder uit en finishte op 29-20.

Voor Oost-Arnhem resten nog twee duels voordat de ploeg zich gaat voorbereiden op het zaalseizoen. Met de uitwedstrijd van zaterdagmiddag bij Mid-Fryslãn wordt de heenronde afgesloten. Zaterdag 26 oktober speelt Oost-Arnhem nog thuis tegen SCO en daarmee eindigt het eerste deel van de veldcompetitie. Op de eerste speeldag won Oost-Arnhem de uitwedstrijd tegen SCO met 17-14.
Aan grote voorspellingen waagt Steenbergen zich niet. “We moeten proberen die laatste wedstrijden te winnen. Natuurlijk kunnen we mee blijven doen, maar je weet nooit wat er in het zaalseizoen gebeurt, dat geldt ook voor andere ploegen.”

Oost-Arnhem – Heerenveen 29-20 (14-12).
Oost-Arnhem, eerste aanval: Rick Verdouw 10, Bas Broenink 4, Nynke Lokhorst 2, Anna van Mölken.
Eerste verdediging: Thijs Broenink 1, Frank Lemmens 2 (Bas van de Pijpekamp 1), Rosemiek Harrewijn 1 (Noa Kapteyn 1), Willemien Kragt 7.

* Foto geheel boven: Nynke Lokhorst van Oost-Arnhem op zoek naar een afspeelmogelijkheid. (Foto: Mike Bekkers)

Rick Verdouw (links), topscorer tegen Heerenveen met tien goals. (Foto: Mike Bekkers)


VELDKORFBAL
HOOFDKLASSE A
Zesde speelronde
Zaterdag 12 oktober
Oost-Arnhem – Heerenveen 29-20
Wageningen – SCO 22-22
Rohda – Tempo 11-18
Meervogels – Mid-Fryslãn 18-22

Stand
Wageningen  6-11
Oost-Arnhem  6-10
Tempo  6-10
Heerenveen  6-6
Mid-Fryslãn  6-6
SCO  6-3
Meervogels  6-2
Rohda  6-0

Programma
Zevende speelronde
Zaterdag 19 oktober

Mid-Fryslãn – Oost-Arnhem (16.30 uur, Reduzum)
Tempo – Wageningen
Heerenveen – Meervogels
SCO – Rohda