Grijpt AVW ’66 laatste strohalm?

12 december 2015 | Van onze AS-redactie

In het amateurvoetbal staat dit weekeinde de dertiende speelronde op het programma. Pakt AVW ’66 na tien duels zonder zege eindelijk weer eens drie punten? De AS-redactie blikt vooruit en haalt vijf duels voor het voetlicht.

 

Zaterdagvoetbal
Tweede klasse H
AVW ’66 – Hellendoorn (15.00 uur)

Met 2 punten uit de laatste 10 wedstrijden is AVW ’66 (totaal 6 uit 12) bezig aan een rampzalige reeks. In de laatste wedstrijd van 2015 is de ploeg van trainer Amir Hashemi er dan ook alles aan gelegen een overwinning te pakken.
Gemakkelijk zal dat niet worden voor een formatie die toch al niet overloopt van vertrouwen. Tegenstander Hellendoorn staat op een zesde plek (20 punten uit 12 duels), maar de achterstand op koploper De Esch bedraagt slechts 6 punten. Voor zowel nummer voorlaatst AVW ’66 als Hellendoorn staat er dus veel op het spel.
Prognose: 2-2.

Zondagvoetbal
Hoofdklasse C
De Bataven – RKHVV (14.00 uur)

De burenruzie tussen Gendt en Huissen staat altijd garant voor spektakel.RKHVV (17 punten uit 11 duels) heeft ongetwijfeld moed geput uit de thuiszege van vorige week op koploper Quick ’20 (2-1). Daar komt nog bij dat de ploeg van trainer Frans Koenen een ongeslagen uitstatus heeft met 10 punten uit 4 wedstrijden.
Winnen in Gendt is echter een helse klus. In de Betuwse derby komt echter meer kijken dan alleen kwaliteit. Op sportpark Walburgen zullen de messen zondag worden geslepen, want ook De Bataven, elfde met 10 uit 11, heeft de punten hard nodig.
Prognose: 1-1.

Eerste klasse E
AFC Arnhem – De Zweef (14.30 uur)

De grote vraag: speelt het door grote financiële problemen geplaagde AFC Arnhem zondag zijn laatste wedstrijd? Gaat de stekker op donderdag 7 januari 2016 uit de club tijdens een algemene ledenvergadering? Tot die tijd is er grote onzekerheid en zal het voor de spelers van de ploeg van trainer Dennis van Beukering een rare gewaarwording zijn om zondag ‘gewoon’ te voetballen. De Zweef (vijfde met 20 punten uit 12 wedstrijden) is dan de tegenstander. De verwachting is dat AFC Arnhem, dat met WSV (beide 4 uit 12) de onderste twee plaatsen bezet, zijn huid duur zal verkopen.
Prognose: 1-1.

Tweede klasse I
Rheden – DCS (14.00 uur)

Halverwege de competitie mag deze wedstrijd al een degradatiekraker worden genoemd. Rheden (5 punten uit 12 duels) is de nummer laatst, DCS (6 uit 12) staat daar net een plaatsje boven. Alleen Hatert (8 uit 12) is nog in zicht, OBW en Leones (beide 14 uit 12) staan al een straatlengte voor.
Rheden en DCS zullen zich moeten richten op nacompetitievoetbal. Dat betekent wegblijven bij de onderste twee ploegen. De winnaar van de tweestrijd doet zondag dus niet alleen goede zaken, maar zal in januari met een beter gevoel aan de tweede helft van het seizoen beginnen.
Prognose: 2-1.

Vijfde klasse F
MASV – De Paasberg (14.30 uur)

Deze Arnhemse derby is er eentje om je vingers bij af te likken. MASV, de trotse koploper met 25 punten uit 9 wedstrijden, kan zondag een van zijn laatste concurrenten de genadeklap toebrengen. De Paasberg (18 uit 9) staat op een vierde plaats. Kolping-Dynamo (19 uit 9) en Elistha (19 uit 10) zijn de twee ander ‘achtervolgers’ van MASV.
MASV, dat in de zomer een groot aantal uitstekende spelers naar sportpark Malburgen-West haalde, is zondag de torenhoge favoriet.
Prognose: 3-0.