Gouden speld Henk Bouwman

9 januari 2020 | Van onze AS-redactie

‘s-Middags had hij zelf drie jubilarissen van Arnhemia onderscheiden. Zaterdagavond was Henk Bouwman op de nieuwjaarsreceptie van de voetbalvierdeklasser zelf aan de beurt. De 61-jarige Arnhemmer ontving uit handen van KNVB-ambassadeur Freddy Dahm de gouden KNVB-speld.

Bouwman kreeg de onderscheiding voor zijn 25-jarig jubileum als voorzitter van Arnhemia en zijn vele verdiensten voor de club. In het ‘middagdeel’ van de receptie had Bouwman Edwin Vonk, hoofdsponsor van Arnhemia, Arris Schrijver en Roy van Ginkel gehuldigd wegens hun 25-jarig lidmaatschap. “Mij werd daarna gevraagd: ‘Kom je vanavond ook?’ Maar met mijn ouders gaat het niet zo goed en mijn moeder gaat dan voor.”

Voorzitter Henk Bouwman van Arnhemia en hoofdsponsor Edwin Vonk. (Foto: Sjaak Bouwmeester)

De vrouw van Bouwman bleek in het ‘complot’ te zitten. “Op bezoek bij mijn moeder zei mijn vrouw: ‘Ga nou naar de club. Ik ben toch bij je moeder en als er wat is, dan kan ik je toch bellen.’ Ik ben dus toch maar even gegaan.”
In het clubhuis wachtte Bouwman een grote verrassing. De Arnhemmer, die al 25 jaar zijn club als voorzitter met ziel en zaligheid leidt, ontving de gouden KNVB-speld. “Hoe lang ik nog voorzitter blijf? Nou, van een paar jongens bij Arnhemia mag ik nog niet weg”, zegt Bouwman. “Zij willen dat ik de langst zittende voorzitter van een voetbalclub in Arnhem word. Het record staat van enkele voorzitters in het verre verleden op 26 jaar en een paar maanden, zo begreep ik. Ik moet dus nog even.”

VVO-voorzitter Coen Zwiers (links) spreekt de jubilarissen Adri van der Waal, Frans en Nico Budel en zijn voorganger Daan Appels (vlnr) toe.

Bij het Velpse VVO werden vier personen in het zonnetje gezet. Voorzitter Coen Zwiers huldigde zijn voorganger Daan Appels, die op de ledenvergadering in november na negen jaar aftrad en toen al benoemd werd tot erelid. Appels is de zevende persoon bij VVO aan wie het erelidmaatschap werd toegekend.

Ook Frans en Nico Budel werden gehuldigd in verband met hun 40-jarig lidmaatschap. Adri van der Waal, 50 jaar lid, werd eveneens in de bloemetjes gezet en kreeg net als de drie andere jubilarissen een VVO-speld.

Voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie stonden het huidige eerste elftal en oud-spelers van de Velpse hoofdmacht op sportpark de Pinkenberg tegenover elkaar. ‘Oud’, met ex-coryfeeën als doelman Marc te Witt, Jillert Krikke en Kay van Huet (nu MASV) in de ploeg, won van ‘nieuw’ met 3-2.
Een hoofdrol was weggelegd voor Sam van den Nieuwenhof, die drie keer scoorde. ‘Nieuw’ maakte via Menno Arentsen (1-1) en Ramon van Steenbergen (2-2) nog wel twee keer gelijk, maar Van Den Nieuwenhof besliste met een fantastische kopbal het duel alsnog in het voordeel van ‘oud’.

Foto links: Kay van Huet, met ‘oud-VVO’ winnaar van het duel om de Oliebollen Cup.
Harry van Rheede, al eerder benoemd tot erelid van ESA, mag zich sinds zaterdag Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen. De 72-jarige inwoner van Elst kreeg het lintje uitgereikt van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Overbetuwe.
Van Rheede kreeg de onderscheiding voor zijn 60-jarig lidmaatschap van ESA en zijn vele verdiensten voor de zaterdagclub.

De Elstenaar werd thuis gehuldigd. Om gezondheidsredenen was Van Rheede (foto rechts) nog niet in staat de nieuwjaarsreceptie, die zaterdagmiddag in het clubhuis van ESA werd gehouden, te bezoeken.


Op de nieuwjaarsreceptie van Eldenia werden maar liefst 17 jubilarissen gehuldigd. Koplopers in het aantal ‘dienstjaren’ bij Eldenia waren Jan Meeuwsen, Hans van Kerkhof en Jan Peters. Zij zijn al 70 jaar lid van de Eldense voetbalclub.

De jubilarissen van Eldenia. Achterste rij van links naar rechts: Jan Meeuwsen (70), voorzitter Piet de Leeuw , Hans van Kerkhof ( 70), Raymond de Leeuw (25), Onno Aarts van den Berg ( 40), Martijn Elbers ( 25) en Rein Hartgers (25). Voorste rij van links naar rechts: Willem Jansen ( 25), Norbert van den Hoek ( 40), Jan de Braal ( 25), Sivan Kornmann ( 25), Peter van de Broek (25), René Peters (50), Corrie Peters (50), Jan Peters (70), Reini Peters (25). Niet op de foto staan Martin van der Schaft (25) en Bram van Aken (40) .

*Foto geheel boven: Voorzitter Henk Bouwman krijgt de gouden KNVB-speld van KNVB-ambassadeur Freddy Dahm. (Foto: Sjaak Bouwmeister)