Goal Venderbosch goed voor 3 punten

25 april 2011 | Van onze AS-redactie

Jonge Kracht is weer een stap dichter bij klassebehoud. Door een moeizame 1-0 zege op Voorwaarts Twello steeg de Huissense ploeg een plek op de ranglijst. Klaas Venderbosch scoorde een kwartier voor tijd de enige treffer.

Veilig is Jonge Kracht nog niet, want ook de concurrenten AWC (2-0 winst bij Achilles ’12) en Epe (2-1 zege bij Albatross) pakten 3 punten wonnen. Jonge Kracht is nu achtste met 32 punten uit 28 wedstrijden. De voorsprong op Epe, de nummer 11 in 1E , bedraagt met nog 3 duels te spelen 4 punten. Die elfde positie verplicht nog tot het spelen van nacompetitievoetbal. AWC (31 punten) en Achilles ’12 (30 punten) komen daar ook nog voor in aanmerking.
Shiwan Hamdaziz had Jonge Kracht maandag tegen Voorwaarts Twello al in de eerste minuut op voorsprong kunnen zetten, maar hij faalde vrij voor de keeper. Even later kwam dezelfde speler opnieuw in kansrijke positie. Ditmaal omspeelde hij de doelman, maar voor een leeg doel schoot Hamdaziz de bal naast.
Na 30 minuten kreeg de keeper van de bezoekers direct rood toen hij de doorgebroken Hamdaziz neerlegde. “Maar uiteindelijk kregen we het tegen 10 man nog heel moeilijk, omdat Voorwaarts het accent nog meer op de verdediging legde. Ze lieten ons het spel maken en daar hadden we moeite mee”, zei trainer Mohammed Mouhouti (foto) van Jonge Kracht.
De reservekeeper van de gasten stond nog geen 8 minuten in het doel, toen hij zich door een enkelblessure moest laten vervangen. Omdat de bezoekers toen door hun keepers heen waren, moest een veldspeler gedurende 53 minuten het doel van de bezoekers verdedigen.
Pas een kwartier voor tijd viel de verlossende treffer voor Jonge Kracht. Klaas Venderbosch scoorde fraai na een voorzet van Ellis Orgenia: 1-0.

Uitslagen 1E
Germania – Longa ’30                 1-1
Jonge Kracht – Voorwaarts T      1-0
SC Enschede – PH                         2-3
Achilles ’12 – AWC                       0-2
SDOUC – WSV                                2-0
Albatross – Epe                            1-2
Tubantia – De Bataven                 0-3