Titel kan SC Oranje en SC Veluwezoom niet meer ontgaan

16 april 2016 | Van onze AS-redactie

Sportclub Oranje kan de titel in de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal al bijna niet meer ontgaan. De Arnhemse ploeg won zaterdag met 1-0 bij Oranje Blauw en is bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Excelsior Zetten, komende zaterdag, al kampioen.

Excelsior Zetten, de nummer twee op de ranglijst met 42 punten uit 22 duels, verloor zaterdag op eigen veld met 2-1 van SCH en kan SC Oranje (49 uit 21) al niet meet inhalen. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan alleen DVV (41 uit 21) SC Oranje nog voorbijstreven. Krayenhoff (41 uit 21) kan in theorie nog op gelijke hoogte komen met de ploeg van het trainersduo Bob van Londen/Hans Liethof.
In Nijmegen schotelden Oranje Blauw en SC Oranje de toeschouwers een matig duel voor. De enige treffer viel al na twintig minuten. De doelman van Oranje Blauw kreeg de bal na een schot van Wesley van Londen niet klem, waarna Lok-Wah Tsang er als de kippen bij was om de bal tegen het net te schieten: 0-1.
Het bleef bij die ene treffer. SC Oranje heeft nog 2 punten nodig voor de titel. Zaterdag 23 april staat het thuisduel met nummer twee Excelsior Zetten op het programma, daarna volgen de confrontatie met SCH (30 april, uit) en stadgenoot AZ 2000 (7 mei, thuis).

 

VeluwezoomSportclub Veluwezoom nam in de vierde klasse B een voorschot op de titel. De ploeg van trainer Jhon van Beukering won op sportpark de Pinkenberg met 3-1 van Oene en heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg een voorsprong van 5 punten. Door Rifat Bugdayci nam de thuisploeg al na een minuut uit een vrije trap de leiding, waarna Anthony Vogelaar niet veel later voor 2-0 zorgde.
Na de hervatting pikte ook Esen Gürbüz zijn goaltje mee: 3-0. De gasten scoorden nog wel tegen (3-1) maar de Velpse zege kwam geen moment meer in gevaar.
Veluwezoom voert de ranglijst aan met 56 punten uit 20 duels. Oenen heeft 51 uit 20. er staan nog twee speelrondes op het programma.

Foto: Veluwezoom (geel tenue) sticht gevaar voor het doel van Oene. Deze poging zal geen treffer opleveren. (Foto: Nico Kooij)

 


UITSLAGEN ZATERDAGVOETBAL

TWEEDE KLASSE G
Geen programma

TWEEDE KLASSE H
Oranje Nassau – Hellendoorn   0-3

DERDE KLASSE A
VCA – DEV Doorn                     0-1

VIERDE KLASSE A
Kesteren – EMM                         3-0
Oranje Blauw – SC Oranje         0-1
Excelsior Z – SCH                       1-2
AZ 2000 – Wageningen               1-4
GVC – DVV                                  1-2 

VIERDE KLASSE B
Barneveld – DVOV                     7-4
EZC ’84 – Elspeet
Prins Bernhard – Harskamp       5-1
Veluwezoom – Oene                   3-1
Wodanseck – Veluwse Boys      2-2