Glanerbrug uit competitie in 1E

21 februari 2014 | Van onze AS-redactie

Voetbalclub Glanerbrug trekt zich per direct terug uit de competitie. De Overijsselse club staat op de rand van een faillissement. In de eerste klasse E van het zondagvoetbal levert koploper Presikhaaf daardoor 4 punten in.

Het bestuur van Glanerbrug heeft vrijdagavond de beslissing genomen het eerste elftal zondag al niet meer in actie te laten komen in de uitwedstrijd tegen Babberich. Dat meldt dagblad Tubantia.
Glanerbrug heeft een belastingschuld van bijna 400.000 euro en dat kan de club niet betalen. Dinsdag is er op sportpark Bultserve, de thuishaven van Glanerbrug, een executieveiling. Dan worden spullen van de club te koop aangeboden.

Het vertrek van Glanerbrug heeft grote gevolgen voor de stand in de eerste klasse E, omdat alle uitslagen van Glanerbrug worden geschrapt. Koploper Presikhaaf kwam al twee keer in actie tegen Glanerbrug. In de tweede competitiewedstrijd won de ploeg van trainer Dennis van Beukering met 7-0 van Glanerbrug. Op 26 januari van dit jaar eindigde de terugwedstrijd in een gelijkspel: 4-4. Presikhaaf moet daardoor 4 punten inleveren.
Het terugtrekken van de hoofdmacht van Glanerbrug kost Rheden maar 1 punt. Op 8 december speelden beide ploegen in Rheden gelijk: 2-2.
Germania, de directe achtervolger van Presikhaaf, is de ‘grote winnaar’ na het terugtrekken van Glanerbrug. De Groesbeekse ploeg verloor op 24 november van het vorig jaar thuis met 1-3 van de Overijsselse club en levert dus geen punten in. De achterstand van Germania op Presikhaaf bedraagt nog maar 4 punten. Dat zijn er 8 geweest. Presikhaaf heeft nu echter een wedstrijd minder gespeeld. Voor DVV is het vertrek van Glanerbrug extra zuur. De Duivense ploeg behaalde pas 1 punt en pakte die uitgerekend tegen Glanerbrug. DVV is nu dus weer puntloos.
Presikhaaf en Germania behaalden al een periodetitel en verworven rechten blijven bestaan. Omdat de eerste klasse E vanaf nu uit 13 ploegen bestaat, wordt er ook een periode opgemaakt over de laatste twaalf speelrondes. Daar komt de derde periodekampioen uit voort.

Nieuwe stand aan kop
1. Presikhaaf           15-36
2. Germania            16-32
3. Rheden                16-27
4. Hoogland             16-26