Giovanni Zweers ontevreden over optreden AZ 2000, SML ruim voorbij OVC ’85

2 september 2020 | Van onze AS-redactie

De zaterdagse vierdeklasser AZ 2000 heeft dinsdagavond een oefenduel bij Elistha met 2-0 verloren. “Na onze goede wedstrijd van afgelopen zaterdag, uit tegen ZZC ’20 voor de beker, was dit heel matig en onacceptabel. Genoeg stof om donderdagavond na te bespreken”, oordeelde trainer Giovanni Zweers van AZ 2000 na afloop. Beide ploegen treffen elkaar dit seizoen ook in de competitie van de vierde klasse A.

SML toonde dinsdagavond nog maar eens aan over een ijzersterke selectie te beschikken. De ploeg van het trainersduo John van Dijk/Marcel Omvlee won in Oosterbeek met 4-0 van de zaterdagse tweedeklasser OVC ’85.
Joshua Gieling scoorde een hattrick voor de Arnhemse derdeklasser, Ilias El Kharcha maakte het andere doelpunt.

De bij VVO teruggekeerde topscorer Joost Baarslag kwam tegen Driel niet tot scoren. (Archieffoto: Aafje Boerma)

VVO, net als SML ingedeeld in de derde klasse C van het zondagvoetbal, speelde dinsdagavond gelijk tegen Driel (zondag 3D). Op sportpark De Pinkenberg in Rozendaal vielen geen doelpunten.
Trainer Peter Gerritsen van VVO kon geen beroep doen op zijn doelmannen Max Jansen en Sjoerd Willemsen, beiden geblesseerd. Melvin Venema bleek echter een uitstekende vervanger. Hij hield met enkele knappe reddingen Driel van scoren af. ook VVO kreeg enkele mogelijkheden, maar ook de Drielse goalie hield zijn doel schoon.

Het duel tussen de derdeklassers ESA (zaterdag) en Eldenia (zondag) eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg. Op sportcomplex Rijkerswoerd waren Ramon van ‘t Veld, Job Seinen en Jermo Lopulalan trefzeker voor ESA. Na een 2-0 ruststand zorgde Stefan Gezius nog wel voor 2-1.

Trainer Roy van der Hoek van Eldenia was ondanks de nederlaag te spreken over de verrichtingen van zijn ploeg. “Dit was een nuttige oefenwedstrijd met als doel om spelers uit te proberen op bepaalde posities. De voorbereiding verloopt zoals verwacht, maar tegenvallers zijn de blessures van Mitch Legerstee, Pim Cornelissen en Peter van Raaij. Maar zeer positief is de ontwikkeling en het inpassen van A-junioren.”

De oefenwedstrijd VDZ – sc Rheden gaat woensdagavond (2 september) niet door. Beide ploegen kampen met blessures. 

UITSLAGEN OEFENDUELS
Dinsdag 1 september
OVC ’85 – SML 0-4
VVO – RKSV Driel 0-0
DZC ’68 – De Bataven 2-2
ESA – Eldenia 3-1
Elistha – AZ 2000 2-0
DTS Ede – RKHVV AFGELAST

Donderdag 27 augustus
Eendracht – Terborg AFGELAST
Concordia Wehl – SML 1-1
Woezik – De Bataven 3-3

Woensdag 26 augustus
RKHVV – ATC 1-1
VDZ – Dieren 0-3